NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γερμανία: Στο «μικροσκόπιο» των αντιμονοπωλιακών Αρχών μπαίνει η Amazon

Γερμανία: Στο «μικροσκόπιο» των αντιμονοπωλιακών Αρχών μπαίνει η Amazon
17_08_2020 | 10:25 17_08_2020 | 10:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Οι γερμανικές αντιμονοπωλιακές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τη σχέση της Amazon με τρίτους εμπόρους που πραγματοποιούν πωλήσεις στην πλατφόρμα της.

Το Federal Cartel Office (BKA) θα εξετάσει εάν η Amazon έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Andreas Mundt στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε εάν και πώς η Amazon επηρεάζει τη ρύθμιση τιμών των εμπόρων στην αγορά» δήλωσε ο Mundt.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, μετά την έναρξη της πανδημίας υπήρξαν καταγγελίες ότι η εταιρεία είχε αποκλείσει ορισμένους εμπόρους λόγω φερόμενων υπερβολικών τιμών. «Η Amazon δεν πρέπει να ελέγχει τις τιμές. Αυτό ισχύει ακόμη και τώρα» δήλωσε ο Mundt.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Amazon στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναφέρει ότι απασχολεί περίπου 13.000 πλήρους απασχόλησης στα 13 γερμανικά κέντρα logistics, με χιλιάδες περισσότερους εποχικούς εργαζόμενους.

Ο Mundt είπε ότι η πιθανή κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά είναι «φυσικά η προσέγγιση σε τέτοιες έρευνες». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν έχουν «επίσημα εδραιώσει την κυριαρχία της στην αγορά». Ο Mundt είπε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την έρευνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr