NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο CEO της Ford λέει ότι η εταιρεία «υπερεκτίμησε» τα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Ο CEO της Ford λέει ότι η εταιρεία «υπερεκτίμησε» τα αυτοοδηγούμενα οχήματα
Φωτογραφία: Dllu

​Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Hackett, μιλώντας για τα σχέδια της εταιρείας γύρω από τα αυτοοδηγούμενα οχήματα παραδέχθηκε ότι τα πρώτα αυτοκίνητα αυτού του τύπου θα έχουν όρια.

«Υπερεκτιμήσαμε την άφιξη των αυτοοδηγούμενων οχημάτων» δήλωσε ο Hackett, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής του σχετικού τμήματος της εταιρείας. Ενώ η Ford εξακολουθεί να στοχεύει στην κυκλοφορία αυτοοδηγούμενων οχημάτων το 2021, ο Hackett τόνισε ότι «η εφαρμογή τους θα είναι στενή, αυτό που χαρακτηρίζουμε ως γεωπεριφραγμένο, επειδή το πρόβλημα είναι τόσο περίπλοκο».

Η Ford έχει επενδύσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων 1 δισεκατομμυρίου στην Argo AI, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί ένα εικονικό σύστημα οδήγησης.

Μετά από χρόνια διαφημιστικής εκστρατείας και δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, ορισμένες εταιρείες παραδέχονται ότι οι προσδοκίες για τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα ήταν ίσως υπερβολικά υψηλές. Η Uber προέβλεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο δικός της στόλος θα καθυστερήσει να φτάσει στους δρόμους. Η Waymo ξεκίνησε την υπηρεσία ταξί στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά δεν τη διέθεσε στο ευρύ κοινό ούτε την επέκτεινε πέρα από μερικές «περιφραγμένες» περιοχές στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Εντούτοις, ο Hackett κατέστησε σαφές ότι πιστεύει στις δυνατότητες της τεχνολογίας. «Όταν τα φέρουμε στην αγορά, θα είναι πραγματικά ισχυρά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr