NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναπτύσσει πειραματικό ψηφιακό νόμισμα

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναπτύσσει πειραματικό ψηφιακό νόμισμα

​Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed​) ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία και τη δοκιμή ενός «υποτιθέμενου» ψηφιακού νομίσματος, το οποίο θα ισοδυναμεί σε μετρητά.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την κατανόηση των ψηφιακών νομισμάτων από την Fed, όπως δήλωσε η Lael Brainard, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, σε ομιλία της σε συνέδριο για την καινοτομία που χρηματοδοτείται από την περιφερειακή τράπεζα της Fed στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Brainard τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να εκδώσει ψηφιακά δολάρια. Υπάρχει «χωριστή διαδικασία πολιτικής» που θα περιλαμβάνει ακανθώδη νομικά ζητήματα, εάν η Fed θελήσει ποτέ να χρησιμοποιήσει ένα ψηφιακό νόμισμα. Η κεντρική τράπεζα δεν έχει αποφασίσει ακόμη καν αν θα ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία.

«Αφιερώνουμε το χρόνο και την προσπάθεια να κατανοήσουμε τις σημαντικές επιπτώσεις των ψηφιακών νομισμάτων και των ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η ίδια.

«Δεδομένου του σημαντικού ρόλου του δολαρίου» ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, είναι σημαντικό η Fed να παραμείνει στα σύνορα της έρευνας και της ανάπτυξης πολιτικής για τα ψηφιακά νομίσματα, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή ζήτηση για το νόμισμα των ΗΠΑ και παραμένουμε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι το κοινό έχει πρόσβαση σε μια σειρά επιλογών πληρωμής».

Με πληροφορίες από marketwatch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr