NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τα αμερικανικά ταχυδρομεία προτείνουν σύστημα εκλογών μέσω blockchain

Τα αμερικανικά ταχυδρομεία προτείνουν σύστημα εκλογών μέσω blockchain

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS) υπέβαλε αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με ένα σύστημα ψηφοφορίας δια αλληλογραφίας που βασίζεται στο blockchain.

Η αίτηση πατέντας των 47 σελίδων συμπεριλαμβάνει κυρίως διαγράμματα που δείχνουν διάφορα στοιχεία του προτεινόμενου συστήματος ψηφοφορίας δια αλληλογραφίας, σε συνδυασμό με κάθε στάδιο της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

«Ένα σύστημα ψηφοφορίας μπορεί να χρησιμοποιήσει την ασφάλεια του blockchain και του ταχυδρομείου για να παρέχει ένα αξιόπιστο σύστημα ψηφοφορίας. Ο εγγεγραμμένος ψηφοφόρος λαμβάνει έναν κωδικό αναγνώσιμο από υπολογιστή στο ταχυδρομείο και επιβεβαιώνει την ταυτότητα του. Το σύστημα διαχωρίζει την αναγνώριση των ψηφοφόρων και τις ψήφους για να εξασφαλίσει την ανωνυμία των ψήφων και αποθηκεύει τις ψήφους μέσω blockchain».

«Συχνά, ένας ψηφοφόρος δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να πάει για να ψηφίσει. Ένας εκλογικός υπάλληλος μπορεί να επιθυμεί να στείλει αποτελέσματα μέσω ταχυδρομείου. Ή, μια περιοχή μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς πόρους για την ψηφοφορία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα ασφαλές σύστημα ψηφοφορίας είναι επιθυμητό.

Η ασφάλεια ενός συστήματος ψηφοφορίας μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ή παρόμοιας οντότητας, και αυτό μπορεί να συνδυαστεί με ένα ασφαλές σύστημα υπολογιστή χρησιμοποιώντας blockchain για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ψήφων και για να αποφευχθεί η παραβίαση ή τροποποίηση των αποτελεσμάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr