NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Delivery Hero: Η εταιρεία των e-food και Deliveras μπαίνει στον DAX

Delivery Hero: Η εταιρεία των e-food και Deliveras μπαίνει στον DAX

Μετά το σκάνδαλο της Wirecard, η εταιρεία πληρωμών, η οποία έχει βγει από τον δείκτη DAX-30, αντικαθίσταται από την Delivery Hero που εδρεύει στο Βερολίνο. Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Delivery Hero είναι η δεύτερη εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο που εισέρχεται στον DAX-30, τον κορυφαίο χρηματιστηριακό δείκτη της Γερμανίας, μετά την Deutsche Wohnen.

Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν η Delivery Hero εξακολουθεί να είναι μια γερμανική εταιρεία. Ενώ ιδρύθηκε στη Γερμανία, οι καταναλωτές εκεί δεν επωφελούνται πλέον από τις υπηρεσίες της, καθώς δεν τις προσφέρει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Αντ 'αυτού, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στο εξωτερικό, παρέχοντας φαγητό από τοπικούς προμηθευτές.

Το 2019, η διοίκηση της εταιρείας πούλησε όλη τη γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ολλανδική αντίπαλο, Takeaway. Η τελευταία ενσωμάτωσε τα brands Pizza.de, Lieferheld και Foodora στη δική της πλατφόρμα, Lieferando, και έκτοτε κυριάρχησε στη γερμανική αγορά.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα η Delivery Hero διαχειρίζεται τα e-food και Deliveras. Μέχρι πριν λίγο καιρό, στη λίστα εντοπιζόταν και το ClickDelivery, το οποίο πλέον ανακατευθύνει στο e-food.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr