NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυτό το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να πληρώσει μισό εκατομμύρια σε λύτρα

Αυτό το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να πληρώσει μισό εκατομμύρια σε λύτρα

​Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα αποκάλυψε σήμερα ότι έδωσε σε μια συμμορία 457.059 δολάρια για να αποφευχθεί η διαρροή προσωπικών πληροφοριών των φοιτητών στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά επιθέσεων ransomware όπου εγκληματικές ομάδες κλέβουν ευαίσθητα αρχεία από εταιρείες και οργανισμούς που έχουν παραβιάσει και κρυπτογραφούν τα αρχεία τους. Και σε περίπτωση που τα θύματα αρνηθούν να πληρώσουν, απειλούν να κυκλοφορήσουν τα κλεμμένα αρχεία.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα, το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι οι χάκερ κατάφεραν να κρυπτογραφήσουν μόνο το 0,02% των δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στους διακομιστές του, ενώ το προσωπικό κατάφερε να κάνει επαναφορά από backup. Ωστόσο, η συμμορία απείλησε να κυκλοφορήσει δεδομένα σχετικά με φοιτητές, κάτι που έκανε τη διοίκηση του πανεπιστημίου να επανεξετάσει την προσέγγισή της να μην πληρώσει.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, το πανεπιστήμιο αποφάσισε να συνεργαστεί με την ασφαλιστική του για να πληρώσει αμοιβή στον εισβολέα». «Αυτό έγινε ως προληπτικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες δεν θα κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο».

«Η ασφάλεια του πανεπιστημίου πλήρωσε μέρος των λύτρων και το πανεπιστήμιο κάλυψε τα υπόλοιπα. Δεν χρησιμοποιήθηκαν δίδακτρα, επιχορηγήσεις, δωρεές ή χρήματα φορολογουμένων για την πληρωμή των λύτρων» πρόσθεσαν αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο δεν αποκάλυψε ποια συμμορία ήταν πίσω από την επίθεση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr