NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά 5 χρόνια

Η πανδημία  επιτάχυνε τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά 5 χρόνια

​Καθώς η πανδημία αναμορφώνει τον κόσμο, περισσότεροι καταναλωτές έχουν αρχίσει να ψωνίζουν μέσω του διαδικτύου, σε μεγαλύτερο αριθμό και συχνότητα. Σύμφωνα με νέα δεδομένα από το IBM US Retail Index, η πανδημία έχει επιταχύνει τη μετάβαση από τα φυσικά καταστήματα στις ψηφιακές αγορές κατά περίπου πέντε χρόνια.

Κατά συνέπεια, τα καταστήματα βλέπουν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι πωλήσεις πολυκαταστημάτων και οι πωλήσεις άλλων «μη απαραίτητων» λιανοπωλητών μειώθηκαν κατά 25%. Ο αριθμός αυτός έφτασε στο 75% στο δεύτερο τρίμηνο.

Η έκθεση δείχνει ότι οι πωλήσεις μέσω των καταστημάτων αναμένεται να μειωθούν κατά περισσότερο από 60% για ολόκληρο το έτος. Εν τω μεταξύ, το ηλεκτρονικό εμπόριο προβλέπεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 20% το 2020.

Η πανδημία άλλαξες, επίσης, τις προτεραιότητες των καταναλωτών. Τα ρούχα, για παράδειγμα, παρουσίασαν σημαντική μείωση, καθώς περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να εργάζονται και να εκπαιδεύονται από το σπίτι. Ωστόσο, άλλες κατηγορίες, όπως τα είδη παντοπωλείου και το αλκοόλ, επιταχύνθηκαν, κατά 12% και 16% αντίστοιχα.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι οι λιανοπωλητές θα πρέπει να κινηθούν γρηγορότερα προς omnichannel λειτουργίες για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο νέο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κατευθύνουν την επισκεψιμότητα μέσω υπηρεσιών όπως η αγορά μέσω διαδικτύου και η παραλαβή στο κατάστημα (BOPIS), ενώ θα πρέπει να προσφέρουν και ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών αποστολής από κατάστημα.

2020growth.jpg?mtime=20200825112054#asset:204770


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr