NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το blockchain «μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού»

Το blockchain «μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στη μάχη κατά του κορονοϊού»

Ο Taro Aso, ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι το blockchain - ή η distributed ledger technology (DLT) - θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Aso πιστεύει ότι οι λύσεις που υποστηρίζονται από τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό επαφών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το απόρρητο των δεδομένων του χρήστη.

«Στη μάχη ενάντια στις εκτεταμένες μολυσματικές ασθένειες, το blockchain παρέχει μια λύση για την ανίχνευση επαφών» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πολιτικός.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι λύσεις με δυνατότητα blockchain μπορούν να διασφαλίσουν το απόρρητο για άτομα που ενδέχεται να βρεθούν θετικά μέσω μεθόδων εντοπισμού επαφών.

Οι λύσεις με δυνατότητα Blockchain μπορούν επίσης να παρέχουν πιο αξιόπιστα ή ακριβή δεδομένα, που θα βοηθήσουν τις Αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεργαστούμε για να εξετάσουμε την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας υπό την καλύτερη διακυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr