NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και Κίνα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την εμπορική συμφωνία

ΗΠΑ και Κίνα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την εμπορική συμφωνία
25_08_2020 | 13:31 25_08_2020 | 13:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

​Κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας.

Οι σχετικές «υποσχέσεις» δόθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ του Αμερικανού εμπορικού, Robert Lighthizer, του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και του αντιπροέδρου της Κίνας, Liu He, στον πρώτο επίσημο διάλογο τους από τις αρχές Μαΐου.

«Και οι δύο πλευρές βλέπουν πρόοδο και έχουν δεσμευτεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την επιτυχία της συμφωνίας» δήλωσε το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ (USTR), μετά από αυτό που περιέγραψε ως μια προγραμματισμένη κλήση.

Η κλήση αναμενόταν αρχικά στις 15 Αυγούστου, έξι μήνες μετά την έναρξη της εμπορικής συμφωνίας. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος έχει εκφράσει συχνά την οργή του προς την Κίνα για την πανδημία, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε αναβάλει τις συνομιλίες με την ασιατική χώρα.

Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικό διάλογο» και συμφώνησαν να συνεχίσουν να προωθούν την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Φάσης 1.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr