NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Βρετανική startup εξαγοράζει τη θρυλική μουσική πλατφόρμα Napster

Βρετανική startup εξαγοράζει τη θρυλική μουσική πλατφόρμα Napster

​Μια βρετανική startup πέτυχε μια συμφωνία - έκπληξη, ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της οποίας προχωρά στην εξαγορά της θρυλικής πλατφόρμας Napster.

Η MelodyVR, μια υπηρεσία που προσφέρει ζωντανή μουσική μέσω virtual reality, εξαγοράζει την Rhapsody International, που λειτουργεί την Napster και ανήκει στην RealNetworks, μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στον Nasdaq.

Η MelodyVR ελπίζει να δημιουργήσει μια μουσική πλατφόρμα που θα συνδυάζει και το Napster, το οποίο ξεκίνησε τη ζωή τη δεκαετία του την δεκαετία του 1990 έως ένα «παράνομο» δίκτυο ανταλλαγής μουσικών αρχείων.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία έχει φιλοξενήσει συναυλίες από τους Emeli Sandé, The Chainsmokers και Cypress Hill, σημείωσε έντονη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους μουσικόφιλους να στρέφονται στη διαδικτυακή ψυχαγωγία, καθώς η βιομηχανία ζωντανής μουσικής έχει τεθεί σε παύση.

Η εταιρεία δημιούργησε στούντιο στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες για να επιτρέψει στους καλλιτέχνες να κάνουν εκεί τις συναυλίες τους, με τους θαυμαστές να πληρώνουν για να παρακολουθήσουν μέσω της εφαρμογής της. Έχει πραγματοποιήσει περίπου δώδεκα συναυλίες εικονικής πραγματικότητας μέχρι σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr