NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου σε Facebook και Instagram

Νέες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου σε Facebook και Instagram

​Η Facebook παρουσίασε μια σειρά νέων δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου, τόσο για την κύρια εφαρμογή της όσο και για το Instagram.

Η πανδημία ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις να «μετακινήσουν» τις δραστηριότητες τους στο διαδίκτυο και το Facebook έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση τον Μάιο σχετικά με την ικανότητα των εμπόρων να δημιουργούν καταστήματα στην πλατφόρμα, που θα είναι ορατά τόσο στο ίδιο το Facebook όσο και στο Instagram. Πιο πρόσφατα, το Instagram διέθεσε μια επανασχεδιασμένη ενότητα Shop, όπου οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε προϊόντα από τις αγαπημένες τους μάρκες και δημιουργούς.

Τώρα, η εταιρεία φέρνει μια παρόμοια εμπειρία στην κύρια εφαρμογή Facebook. Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δοκιμάζει μια νέα ενότητα που ονομάζεται Facebook Shop. Όπως το Instagram Shop, αυτό αποτελεί ουσιαστικά έναν προορισμό για αγορές όπου μπορεί κάποιος να εντοπίσει μια ποικιλία διαφορετικών επιχειρήσεων. Αυτό φυσικά διαφέρει από το Marketplace, το οποίο έχει σχεδιαστεί για πωλήσεις μεταξύ των χρηστών.

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε νέα εργαλεία για επιχειρήσεις που λειτουργούν καταστήματα στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων των νέων διατάξεων σχεδίασης, της δυνατότητας προεπισκόπησης συλλογών σε πραγματικό χρόνο και της δυνατότητας αυτόματης δημιουργίας καταστημάτων εάν κάποιος είναι καινούργιος πωλητής. Τα καταστήματα θα διαθέτουν επίσης μια νέα επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους πελάτες, ώστε να στέλνουν στους πωλητές μηνύματα μέσω του Messenger, του WhatsApp ή του Instagram Direct.

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης μια «ζωντανή εμπειρία αγορών», όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρουσιάζουν προϊόντα σε ζωντανό βίντεο, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να περιηγηθούν στα επισημασμένα προϊόντα και να κάνουν αγορές. Το Instagram Live Shopping είναι διαθέσιμο σε όλους τους πωλητές που χρησιμοποιούν το Instagram Live Shopping στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από techcrunch.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr