NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Visa θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει τις απορριφθείσες συναλλαγές

Η Visa θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει τις απορριφθείσες συναλλαγές
26_08_2020 | 15:43 26_08_2020 | 15:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Τράπεζες

Η Visa θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαχειρίζονται τις εξουσιοδοτήσεις συναλλαγών κατά τη διάρκεια διακοπών λειτουργίας και άλλων προβλημάτων στα δίκτυα.

Το Visa Smarter Stand-in Processing (Smarter STIP) θα χρησιμοποιεί βαθιά μάθηση για να αναλύσει προηγούμενες συναλλαγές προτού λάβει αποφάσεις για την έγκριση ή την απόρριψη συναλλαγών εκ μέρους των εκδοτών, εάν τα συστήματά τους είναι εκτός σύνδεσης.

Το Smarter STIP αναλύει προηγούμενες συναλλαγές μέχρι το επίπεδο του κατόχου της κάρτας, ώστε να μην βασίζεται αποκλειστικά σε στατικούς κανόνες που εφαρμόζονται σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο καρτών. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα μείωσης των απορρίψεων για κατόχους καρτών έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Οι καταναλωτές αναμένουν άμεση και αδιάλειπτη πρόσβαση στα χρήματά τους - η μη εκπλήρωση αυτής της προσδοκίας μπορεί να είναι δαπανηρή» λέει ο Jack Forestell, επικεφαλής προϊόντος, Visa. «Προσθέτοντας AI, αυτή η ικανότητα γίνεται πιο έξυπνη, ισχυρή και δυναμική».

Η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο και «έχει δημιουργήσει ενδιαφέρον από μια σειρά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr