NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου «golfgate» ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ

Παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου «golfgate» ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ
27_08_2020 | 10:43 27_08_2020 | 10:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

Ο επίτροπος εμπορίου της ΕΕ, Phil Hogan, ανακοίνωσε πως παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω του σκανδάλου Golfgate.

Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, το Σαββατοκύριακο ο Hogan είχε ταξίδεψε στην Ιρλανδία χωρίς να τηρήσει τους περιορισμούς για τον COVID-19. Σε μια δήλωση, ο Hogan τόνισε ότι παραιτήθηκε αφού έγινε «όλο και πιο ξεκάθαρο» ότι το περιστατικό αποτελούσε «απόσπαση της προσοχής» από την εργασία του ως επιτρόπου.

Έχοντας διοριστεί το 2014 ως επίτροπος στον τομέα της γεωργίας, ο Hogan «αναβαθμίστηκε», κερδίζοντας την θέση που κατείχε μέχρι σήμερα υπό την προεδρία της Ursula von der Leyen, τον Δεκέμβριο του 2019.

«Λυπάμαι βαθιά που το ταξίδι μου στην Ιρλανδία - τη χώρα που είμαι τόσο περήφανος που εκπροσωπώ ως δημόσιος υπάλληλος για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου - προκάλεσε τέτοια ανησυχία και αναστάτωση. Πάντα προσπαθούσα να συμμορφωθώ με όλους τους κανονισμούς COVID-19 στην Ιρλανδία και όλες τις σχετικές οδηγίες για τη δημόσια υγεία, ιδίως μετά από το αρνητικό τεστ. Επαναλαμβάνω την ειλικρινή μου συγνώμη προς τον ιρλανδικό λαό για τα λάθη που έκανα κατά την επίσκεψή μου».

Σε απάντηση στην παραίτηση του Hogan, η ιρλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι ήταν η «σωστή πορεία δράσης, δεδομένων των συνθηκών της περασμένης εβδομάδας», προσθέτοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του σε εύθετο χρόνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr