NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla βρέθηκε στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης

Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla βρέθηκε στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης
28_08_2020 | 11:40 28_08_2020 | 11:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Ο Elon Musk χαρακτήρισε ως «σοβαρή» μια απόπειρα κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Tesla, ένα σχόλιο που επιβεβαιώνει ότι η γνωστή εταιρεία ήταν ο στόχος μιας αποτυχημένης απόπειρας ransomware, στο τεράστιο εργοστάσιό της κοντά στο Ρίνο της Νεβάδας.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης περιέγραψε την Πέμπτη μια αποτυχημένη επίθεση κακόβουλου λογισμικού εναντίον εταιρείας που δεν κατονομαζόταν, στο Sparks της Νεβάδα. Η Tesla διαθέτει εργοστάσιο στην περιοχή που κατασκευάζει μπαταρίες και ηλεκτρικούς κινητήρες. Αν και η ίδια δεν κατονομάστηκε στην καταγγελία, αρκετές ιστοσελίδες ανέφεραν τότε ότι αποτέλεσε την φίρμα που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος υπήκοος Egor Igorevich Kriuchkov, 27 ετών, επιχείρησε να προσλάβει και να δωροδοκήσει έναν υπάλληλο της Tesla για να εισαγάγει κακόβουλο λογισμικό στο δίκτυο της.

Το κακόβουλο λογισμικό σχεδιάστηκε για να εγκαταστήσει ransomware, μέσω του οποίου κρυπτογραφούνται τα αρχεία του θύματος σε αντάλλαγμα για λύτρα. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το ransomware χρησιμοποίησε μια ολοένα και πιο δημοφιλή νέα τακτική που όχι μόνο κρυπτογραφεί τα αρχεία, αλλά και μεταφέρει τα δεδομένα στους διακομιστές του χάκερ. Οι χάκερ συνήθως απειλούν να δημοσιεύσουν τα αρχεία του θύματος εάν δεν λάβουν τα λύτρα.

Ο Kriuchkov συνελήφθη στις 22 Αυγούστου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr