NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η IBM δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων στο cloud

Η IBM δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων στο cloud

​Η IBM δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο χημείας που ονομάζεται RoboRXN και λειτουργεί πλήρως στο cloud. Συνδυάζει μοντέλα AI, μια πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους και ρομπότ για να βοηθήσει τους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν πειράματα ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα επιτρέπει στους επιστήμονες να συνδεθούν μέσω ενός web browser. Σε έναν κενό καμβά, σχεδιάζουν τη σκελετική δομή των μοριακών ενώσεων που θέλουν και η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να προβλέψει τα συστατικά που απαιτούνται και τη σειρά με την οποία πρέπει να αναμιχθούν.

Στη συνέχεια, στέλνει τις οδηγίες σε ένα ρομπότ σε ένα απομακρυσμένο εργαστήριο για εκτέλεση. Μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα, η πλατφόρμα επιστρέφει μια αναφορά στους επιστήμονες με τα αποτελέσματα.

Τα νέα φάρμακα και υλικά απαιτούν παραδοσιακά κατά μέσο όρο 10 χρόνια και 10 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαλυφθούν και να φτάσουν στην αγορά. Μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου αφιερώνεται στην επίπονη επανάληψη των πειραμάτων για τη σύνθεση νέων ενώσεων και τη μάθηση από τη δοκιμή και το σφάλμα. Η IBM ελπίζει ότι μια πλατφόρμα όπως το RoboRXN θα μπορούσε να επιταχύνει δραματικά αυτήν τη διαδικασία, προβλέποντας τις ενώσεις και αυτοματοποιώντας πειράματα.

Θεωρητικά, η πλατφόρμα θα μειώσει το κόστος ανάπτυξης φαρμάκων και θα επιτρέψει στους επιστήμονες να αντιδράσουν ταχύτερα σε κρίσεις υγείας όπως η τρέχουσα πανδημία, στην οποία οι απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης έχουν προκαλέσει επιβράδυνση στην εργαστηριακή εργασία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr