NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πακιστάν: Μπλόκο στο Tinder και άλλες εφαρμογές γνωριμιών λόγω «ανήθικου περιεχομένου»

Πακιστάν: Μπλόκο στο Tinder και άλλες εφαρμογές γνωριμιών λόγω «ανήθικου περιεχομένου»

​Μπλόκο στις εφαρμογές γνωριμιών Tinder και Grindr, καθώς επίσης και σε τρεις ακόμη παρόμοιες υπηρεσίες, έβαλε το Πακιστάν, λόγω της διάθεσης «ανήθικου περιεχομένου».

Η κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε ειδοποιήσεις προς τις Tinder, Grindr, Tagged, Skout και SayHi για την αφαίρεση των υπηρεσιών γνωριμιών.

Οι σχέσεις εκτός γάμου και η ομοφυλοφιλία είναι παράνομες στο Πακιστάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία στον κόσμο.

Η ρυθμιστική Αρχή του διαδικτύου της χώρας είπε ότι οι εταιρείες δεν είχαν ανταποκριθεί σε αυτό εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Ένας εκπρόσωπος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) δήλωσε στο BBC Urdu ότι, κατά συνέπεια, έχει ληφθεί απόφαση ώστε να έρθει η διαχείριση αυτών των πλατφορμών σε «ηθικό και νομικό επίπεδο».

Η Αρχή τόνισε, ωστόσο, ότι ενδέχεται να επανεξετάσει την απόφαση, εάν οι εφαρμογές συμφωνήσουν να μετριάσουν αυτό που χαρακτηρίζει ως ανήθικο και άσεμνο υλικό στις πλατφόρμες τους.

Τα δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης Sensor Tower δείχνουν ότι το Tinder έχει γίνει download περισσότερες από 440.000 φορές στο Πακιστάν τους τελευταίους 12 μήνες. Τα Grindr, ο Tagged και SayHi έχουν περίπου 300.000 downloads και το Skout 100.000 φορές την ίδια περίοδο.

Με πληροφορίες από bbc.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr