NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Έρευνα: Το δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει τα επιθετικά καρκινικά κύτταρα του μαστού

Έρευνα: Το δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει τα επιθετικά καρκινικά κύτταρα του μαστού
02_09_2020 | 15:45 02_09_2020 | 15:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

​Το δηλητήριο της μέλισσας ανακαλύφθηκε ότι σκοτώνει γρήγορα τα επιθετικά και δύσκολα στην θεραπεία καρκινικά κύτταρα του μαστού, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι όταν το κύριο συστατικό του δηλητηρίου συνδυαστεί με υπάρχοντα φάρμακα χημειοθεραπείας, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση της ανάπτυξης όγκων σε ποντίκια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Precision Oncology και πραγματοποιήθηκε στο Harry Perkins Institute του Perth από τη Δρ Ciara Duffy, ως μέρος του διδακτορικού της.

Η Δρ Duffy ελπίζει ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 10 έως 15 τοις εκατό όλων των καρκίνων του μαστού και για τον οποίο δεν υπάρχουν επί του παρόντος κλινικά αποτελεσματικές στοχευμένες θεραπείες.

«Διαπιστώσαμε ότι το δηλητήριο από τις μέλισσες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θανάτωση ορισμένων εξ αυτών των πραγματικά επιθετικών καρκινικών κυττάρων του μαστού σε συγκεντρώσεις που δεν είναι τόσο επιζήμιες για τα φυσιολογικά κύτταρα» δήλωσε η Δρ Duffy.

Η έρευνα έδειξε ότι μια συγκεκριμένη συγκέντρωση του δηλητηρίου σκότωσε το 100 τοις εκατό του τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού και των εμπλουτισμένων με HER2 καρκινικών κυττάρων του μαστού εντός 60 λεπτών, ενώ είχε ελάχιστες επιπτώσεις στα φυσιολογικά κύτταρα.

Η Δρ Duffy συνέλεξε δηλητήριο από κυψέλες μελισσών στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, καθώς και από την Ιρλανδία και την Αγγλία.

Με πληροφορίες από abc.net.au

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr