NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα συσχετίζει τις κακές συνήθειες ύπνου με την επιχειρηματικότητα

Έρευνα συσχετίζει τις κακές συνήθειες ύπνου με την επιχειρηματικότητα

​Τι κοινό έχουν διάσημοι επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι; Κακές συνήθειες ύπνου. Ο Musk είναι ίσως ο πιο γνωστός από εκείνους που αναφέρουν πως στερούνται ύπνου, λέγοντας στους New York Times το 2018 ότι συχνά ή δεν κοιμάται ή παίρνει φάρμακα.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Entrepreneurship Theory and Practice δείχνει ότι αυτοί οι διάσημοι επιχειρηματίες μπορεί να είχαν πάντα προβλήματα ύπνου. Όπως αναφέρεται, αυτές οι τάσεις που ομοιάζουν με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας (ADHD) τους οδήγησαν στην επιχειρηματική συμπεριφορά, βοηθώντας τους να ξεκινήσουν τις εταιρείες τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κοιμούνται.

«Δεν υποστηρίζουμε να στερηθείτε τον ύπνο σας για να προχωρήσετε» δήλωσε ο Jeff Gish, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα και συγγραφέας της μελέτης, σε δελτίο τύπου σχετικά με τα προαναφερθέντα ευρήματα. «Λέμε ότι φαίνεται να υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος μεταξύ ύπνου και επιχειρηματικότητας. Οι τάσεις που μοιάζουν με ADHD μπορούν να είναι ένα όφελος, παρά ένα εμπόδιο στην προώθηση των επιχειρήσεων».

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να βοηθήσει στο να ωθήσει τους ανθρώπους να ενεργήσουν πάνω στις επιχειρηματικές τους ιδέες αντί να συνεχίσουν να τις συλλογίζονται» δήλωσε ο Brian Gunia, αναπληρωτής καθηγητής στο Johns Hopkins Carey Business School.

Η τελική μελέτη περιελάμβανε μια έρευνα σε 176 εν ενεργεία επιχειρηματίες. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες ήταν 43 ετών, αυτοαπασχολούμενοι για τουλάχιστον επτά χρόνια και ξεκίνησαν περίπου δύο επιχειρήσεις. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ήταν άνδρες.

«Τα προβλήματα του μόνιμου ύπνου προκαλούν τάσεις που μοιάζουν με ADHD και μπορούν να ωθήσουν την επιχειρηματική πρόθεση ακόμη και μεταξύ των επιχειρηματιών». «Μείναμε έκπληκτοι που τα προβλήματα ύπνου επηρέασαν με συνέπεια τις επιχειρηματικές προθέσεις των ανθρώπων», τόνισε ο Brian C. Gunia, αναπληρωτής καθηγητής στο Carey Business School του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Οι ερευνητές δήλωσαν, ωστόσο, ότι θέλουν οι άνθρωποι να σκεφτούν περισσότερο το κόστος και τα πιθανά οφέλη των προβλημάτων ύπνου. Ενώ μπορούν να ωθήσουν τα άτομα να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, τα προβλήματα ύπνου μπορούν να υπονομεύσουν την απόδοση. Ο Gish, γράφοντας στο Harvard Business Review, ανέφερε πως «βρέθηκαν αρκετά συγκεκριμένα ελλείμματα μεταξύ των εξαντλημένων επιχειρηματιών που αποδεικνύουν ότι ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι ιδρυτές θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν καλύτερα την αρχική τους επιχείρηση ξεκούραστοι».

«Παρόλο που τα προβλήματα ύπνου μπορεί να παρασύρουν ένα άτομο σε μια επιχειρηματική σταδιοδρομία», δήλωσε ο Gish, «εάν τα προβλήματα ύπνου επιμένουν, μπορούν στη συνέχεια να αφήσουν το άτομο χωρίς τη γνωστική και συναισθηματική ικανότητα να είναι ένας αποτελεσματικός επιχειρηματίας στην πράξη.»

Με πληροφορίες από inverse.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr