NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Αυτή η πόλη βάζει τέλος στην χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

Αυτή η πόλη βάζει τέλος στην χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

Η πόλη του Πόρτλαντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ απαγόρευσε την χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από όλες τις υπηρεσίες της πόλης - συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αστυνομίας - καθώς και από επιχειρήσεις που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το Πόρτλαντ ανήκει σε έναν αυξανόμενο αριθμό πόλεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Όουκλαντ και η Βοστόνη, που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει ένα άτομο από μια εικόνα του προσώπου του. Ωστόσο, η απόφασή της συγκεκριμένης πόλης να αποτρέψει τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και τις επιχειρήσεις από την χρήση της τεχνολογίας είναι η πιο εκτεταμένη που έχει εφαρμοστεί.

Αν και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να προσθέσει μια αίσθηση ασφάλειας και ευκολίας για τις επιχειρήσεις που την χρησιμοποιούν, έχει επικριθεί ευρέως για φυλετικές προκαταλήψεις και πιθανότητες κατάχρησης.

Αυτές οι ανησυχίες ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό των μελών του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν ομόφωνα την απαγόρευση. Εκτός από τη διακοπή χρήσης της τεχνολογίας παρακολούθησης από την πόλη, ο νέος κανόνας εμποδίζει τη χρήση της από σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το ευρύ κοινό. Δεν εμποδίζει του πολίτες να εγκαταστήσουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο σπίτι τους, όπως μια κάμερα Google Nest που μπορεί να εντοπίσει οικεία πρόσωπα ή gadget που χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για έλεγχο ταυτότητας χρηστών.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, Ted Wheeler, εξέφρασε τις ανησυχίες του, μαζί με την ανησυχία ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στην πόλη από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr