NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Profile δημιουργεί κέντρο ανάπτυξης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Η Profile δημιουργεί κέντρο ανάπτυξης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: Herbert Frank

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοίνωσε την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας “Profile Technologies SA”, που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, με ποσό επένδυσης που προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Η νέα εταιρεία διαθέτει φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Profile Technologies SA θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν κυρίως στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, με τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR) για τη διαχείριση επενδύσεων και banking. Επίσης θα αναλάβει μέρος των εργασιών ανάπτυξης του Ομίλου που υλοποιούνται έως σήμερα στην Ευρώπη (Αθήνα - Παρίσι - Λευκωσία) και στην Ασία (Ινδία), επιτρέποντας έτσι στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, να εστιάσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και την υλοποίηση έργων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε μια από τις πόλεις της Ελλάδας που αναδεικνύουν τις εταιρείες τεχνολογίας αποτελώντας πόλο έλξης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανέλιξης για νέους προγραμματιστές. H Profile Technologies Α.Ε. σκοπεύει να προσελκύσει έμπειρους και ταλαντούχους επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επιστήμονες της πληροφορικής στα πεδία της έρευνας, καθώς και απόφοιτους των πανεπιστημίων της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr