NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Super deal στην τεχνολογία: Εξαγορά της Arm από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων

Super deal στην τεχνολογία: Εξαγορά της Arm από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων

​Η Nvidia συμφώνησε να εξαγοράσει την Arm Holdings, τη σχεδιάστρια chipset για κινητά τηλέφωνα, από τη SoftBank, σε μια συμφωνία αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Nvidia και 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένων 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πληρωτέα κατά την υπογραφή του deal.

Η Arm είναι πιο γνωστή ως η σχεδιάστρια μιας αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιείται στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των chipset της Qualcomm που υιοθετούνται στα Android, καθώς και στα iPhone της Apple. Η Apple σχεδιάζει επίσης να μετατοπίσει τους υπολογιστές της Mac από τα Intel chipset σε ένα σχέδιο με βάση την τεχνολογία της Arm.

Η Softbank εξαγόρασε την Arm το 2016 έναντι 31,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει στην ιστορία της, ως επένδυση στο λεγόμενο Internet of Things - η ιδέα ότι η ασύρματη συνδεσιμότητα μεταξύ καθημερινών αντικειμένων, όπως ψυγεία, αυτοκίνητα και άλλες συσκευές θα οδηγούσε σε χρήσιμα νέα σενάρια.

Εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της Softbank, Masayoshi Son, είπε στους δημοσιογράφους πως «αυτή είναι μια εταιρεία που θαύμαζα πάντα τα τελευταία 10 χρόνια... Αυτή είναι η εταιρεία που ήθελα να γίνει μέλος της SofBbank. Είμαι τόσο χαρούμενος».

Ωστόσο, τα οικονομικά της SoftBank έχουν επιδεινωθεί φέτος καθώς η εταιρεία έχει χάσει χρήματα από επενδύσεις σε εταιρείες όπως η WeWork και η Uber. Πιο πρόσφατα, οι μετοχές της έχασαν αξία καθώς έχει λάβει μεγάλα μερίδια σε τεχνολογικούς γίγαντες που υπέστησαν απώλεια στην χρηματιστηριακή τους αξία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα κερδίσει η SoftBank από τη νέα πώληση, καθώς πιθανότατα έχει επενδύσει πολλά στην Arm μετά την εξαγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr