NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google θέλει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Google θέλει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

​Η Google στοχεύει να τροφοδοτήσει τα κέντρα δεδομένων και τα γραφεία της αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στόχο που θέλει να έχει πετύχει μέχρι το 2030, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Sundar Pichai, στο Reuters.

Ο συγκεκριμένος στόχος θα αναγκάσει την Google να προχωρήσει πέρα από τον κανόνα της τεχνολογικής βιομηχανίας για την αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, απαιτώντας επιτεύγματα σε τεχνολογικό και πολιτικό επίπεδο.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο, πολλοί από εμάς πρέπει να δείξουμε το δρόμο και να δείξουμε λύσεις», είπε ο Pichai. «Είμαστε ένας μικρός παίκτης σε αυτό, αλλά μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα».

«Για να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο χωρίς άνθρακα στα κέντρα δεδομένων και τα campus μας σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε μια τεράστια πρόκληση στον τομέα της εφοδιαστικής, γι 'αυτό εργαστήκαμε τον περασμένο χρόνο μοντελοποιώντας πώς θα φτάσουμε εκεί» σημείωσε ο Pichai. «Και αισθανόμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέχρι το 2030.»

Ο ίδιος αρνήθηκε να μοιραστεί το πιθανό κόστος επίτευξης του στόχου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr