NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το YouTube αντιμέτωπο με συλλογική αγωγή 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ

Το YouTube αντιμέτωπο με συλλογική αγωγή 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ

Άλλη μια συλλογική αγωγή κατατέθηκε εναντίον ενός τεχνολογικού γίγαντα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει το απόρρητο, ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις.

Η αγωγή, που κατατέθηκε εναντίον του YouTube, κατηγορεί την πλατφόρμα ότι παραβιάζει τακτικά τους νόμους περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, στοχεύοντας παράνομα έως και πέντε εκατομμύρια άτομα κάτω των 13 ετών και συλλέγοντας τα δεδομένα τους για διαφημιστές.

Η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ περιέχει συγκεκριμένες προστασίες για τα δεδομένα των παιδιών, περιορίζοντας την ηλικία κατά την οποία οι ανήλικοι μπορούν νόμιμα να συναινέσουν στην επεξεργασία των δεδομένων τους - στην περίπτωση του νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό ορίζεται στα 13 έτη.

Η αγωγή κατατέθηκε από τη διεθνή δικηγορική εταιρεία Hausfeld και Foxglove, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία τεχνολογικής δικαιοσύνης, η οποία αναφέρει ότι ζητά αποζημίωση από το YouTube άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη υπόθεση που ασκείται εναντίον ενός τεχνολογικού γίγαντα για λογαριασμό παιδιών και μεταξύ των μεγαλύτερων μέχρι στιγμής υποθέσεων αυτού του τύπου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr