NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Daimler: Συμβιβασμός 1,5 δισ. δολαρίων στην υπόθεση Dieselgate

Daimler: Συμβιβασμός 1,5 δισ. δολαρίων στην υπόθεση Dieselgate
15_09_2020 | 10:35 15_09_2020 | 10:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

​Η μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, η Daimler, συμφώνησε να καταβάλει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις προς τις ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ και της Καλιφόρνια, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι τα οχήματά της εξαπάτησαν τις δοκιμές εκπομπών ντίζελ.

«Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αστική ποινή σύμφωνα με το Clean Air Act ανά όχημα. Αυτή η ποινή είναι μεγαλύτερη από την ποινή της Volkswagen του 2017 και την ποινή της Fiat Chrysler του 2019», δήλωσε ο διαχειριστής της EPA (Environmental Protection Agency), Andrew Wheeler.

Οι μηχανικοί της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι το λογισμικό στα οχήματα της Daimler περιελάμβανε σημεία που ήταν σχεδιασμένα για να εξαπατούν τις σχετικές δοκιμές εκπομπών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Daimler θα πρέπει να επιδιορθώσει περισσότερα από 250.000 βενζινοκίνητα φορτηγά και επιβατικά οχήματα που κατασκεύασε και πούλησε μεταξύ του 2009 και του 2016, προκειμένου να βρίσκονται σε νομική συμμόρφωση και να μετριάσουν τις επιπτώσεις στην περιβάλλον.

Με πληροφορίες από bbc.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr