NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Τα αμερικανικά τελωνεία κατάσχεσαν ακουστικά της OnePlus επειδή μοιάζουν με AirPods

«Τα αμερικανικά τελωνεία κατάσχεσαν ακουστικά της OnePlus επειδή μοιάζουν με AirPods

​Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα AirPods της Apple από τα πολλά ακουστικά που μοιάζουν με αυτά, αποτελώντας ακόμη και απομιμήσεις. Η αμερικανική τελωνειακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι αξιωματικοί της «κατάσχεσαν 2.000 απομιμήσεις των Apple AirPods από το Χονγκ Κονγκ, αξίας 398 χιλ. δολαρίων αν ήταν γνήσια».

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η Αρχή επαινεί τους αξιωματικούς για την «προστασία του αμερικανικού κοινού από διάφορους κινδύνους σε καθημερινή βάση» και λέει ότι «η κατάσχεση αυτών των πλαστών ακουστικών είναι μια άμεση αντανάκλαση της επαγρύπνησης και της δέσμευσης για επιτυχία στην αποστολή μας».

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, βάσει των φωτογραφιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα κατασχεθέντα προϊόντα φαίνεται να είναι νόμιμα ακουστικά της εταιρείας OnePlus, κάτι που φαίνεται και στη συσκευασία τους. Ωστόσο, η CBP έγραψε με υπερηφάνεια «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ APPLE».

Σε σχετική δήλωση, εκπρόσωπος της Αρχής υπερασπίστηκε την κατάσχεση 2.000 OnePlus Buds στο αεροδρόμιο JFK στις 31 Αυγούστου, αποκλείοντας ότι αυτό είναι λάθος. «Κατά την εξέταση της εν λόγω αποστολής, ένας ειδικός διαπίστωσε ότι τα ακουστικά έδειχναν να παραβιάζουν το εμπορικό σήμα διαμόρφωσης της Apple. Η Apple έχει εμπορικά σήματα διαμόρφωσης στην επωνυμία των ακουστικών και έχει καταγράψει αυτά τα εμπορικά σήματα με την CBP». Τα εμπορικά σήματα διαμόρφωσης καλύπτουν τη γενική εμφάνιση ενός προϊόντος.

«Η κατάσχεση των εν λόγω ακουστικών δεν σχετίζεται με τις εικόνες ή τη γλώσσα του κουτιού. Μια εταιρεία δεν χρειάζεται να τοποθετήσει ένα σήμα ή σχέδιο "Apple" στα προϊόντα της για να παραβιάσει αυτά τα εμπορικά σήματα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η OnePlus (ή όποιος εισήγαγε τα OnePlus Buds) «θα έχει πολλές ευκαιρίες μέσω της διαδικασίας εκδίκασης για να αποδείξει ότι το προϊόν δεν παραβιάζει τα σχετικά καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CBP.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια η Apple δεν έχει προβεί σε νομική ενέργεια εναντίον της OnePlus όσον αφορά στα Buds και ότι τα ακουστικά παραμένουν προς πώληση από την OnePlus και από πολλούς λιανοπωλητές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr