NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συνεργασία Uber με Nissan και Renault για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Συνεργασία Uber με Nissan και Renault για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Η Nissan και η Renault ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι προχωρούν σε συνεργασία με την Uber Technologies για την παροχή εκπτώσεων στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σε οδηγούς που εργάζονται για την Uber στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η αμερικανική Uber δήλωσε ότι σκοπεύει να λειτουργήσει όλες τις υπηρεσίες μεταφοράς κάνοντας χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, έως το 2030, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι δεν θα προσφέρουν μόνο εκπτώσεις στα υπάρχοντα μοντέλα Nissan Leaf και Renault Zoe, αλλά και σε EV που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των οδηγών σχετικά με τη χρησιμότητα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Το νέο σχήμα ακολουθεί ένα επιτυχημένο πιλοτικό έργο στο Λονδίνο μεταξύ της Nissan και της Uber στις αρχές του τρέχοντος έτους, στο οποίο η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε να προσφέρει 2.000 Leaf σε οδηγούς της Uber, στη μισή τιμή. Στόχος είναι να επεκταθεί το πιλοτικό πρόγραμμα στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία και σε άλλες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Uber ανακοίνωσε πως μέχρι το 2040, όλα τα οχήματα στις πλατφόρμες της θα είναι ηλεκτρικά, ενώ δεσμεύτηκε να συνεισφέρει 800 εκατομμύρια δολάρια έως το 2025 για να βοηθήσει τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση σε οχήματα με μπαταρία.

Αντί να πληρώνει τους οδηγούς για να αλλάξουν από οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο σε ηλεκτρικά, η Uber δίνει κίνητρα, επιβάλλοντας επιπλέον χρέωση στις διαδρομές που ολοκληρώνονται σε ηλεκτρικά οχήματα.

Με επιπλέον χρέωση 1 δολαρίου, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα. Όλοι οι οδηγοί με «καθαρά» αυτοκίνητα θα λαμβάνουν επιπλέον 50 σεντ ανά διαδρομή, ενώ εκείνοι που οδηγούν ειδικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία θα πάρουν ένα επιπλέον δολάριο, καθιστώντας το συνολικό επιπρόσθετο ποσό σε 1,50 δολάριο ανά διαδρομή.

Η εταιρεία διαθέτει το πρόγραμμα Uber Green σε περισσότερες από 15 πόλεις στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, ενώ σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία σε τουλάχιστον 65 πόλεις παγκοσμίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr