NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Spotify: Το πακέτο Apple One αποτελεί «απειλή για τη συλλογική ελευθερία»

Spotify: Το  πακέτο Apple One αποτελεί «απειλή για τη συλλογική ελευθερία»

​Το Spotify διαμαρτύρεται για το πακέτο Apple One που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία από το Cupertino, δηλώνοντας ότι αυτό «απειλεί τις συλλογικές ελευθερίες μας να γύρω από το πως ακούμε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε και συνδεόμαστε».

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ένα νέο πακέτο υπηρεσιών με πολλαπλά επίπεδα, με στόχο, όπως αναφέρεται, να βοηθήσει τους πελάτες της να εξοικονομήσουν χρήματα στις συνδρομητικές υπηρεσίες της.

Όπως αναφέρει όμως το Spotify «για άλλη μια φορά, η Apple χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της και τις αθέμιτες πρακτικές της για να θέσει σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές και να στερήσει τους καταναλωτές ευνοώντας τις δικές της υπηρεσίες.

Καλούμε τις αρχές ανταγωνισμού να ενεργήσουν επειγόντως για να περιορίσουν την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple, η οποία, εάν παραμείνει ανεξέλεγκτη, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινότητα των προγραμματιστών και θα απειλήσει τις συλλογικές ελευθερίες μας γύρω από το πως ακούμε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε και συνδεόμαστε».

Η νέα καταγγελία έρχεται μετά από μήνες αντιμονοπωλιακών κατηγοριών και δικαστικών διαφορών εναντίον της Apple και η Spotify είναι μια από τις πρώτες που συζητούν το θέμα. Η Spotify κινήθηκε νομικά εναντίον της Apple τον Μάρτιο του 2019 και στην ΕΕ.

Η Apple απάντησε πως «οι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις υπηρεσίες της Apple. Παρουσιάζουμε το Apple One επειδή προσφέρει εξαιρετική αξία για τους πελάτες και είναι ένας απλός τρόπος πρόσβασης στο πλήρες φάσμα των συνδρομητικών υπηρεσιών της Apple. Θα προτείνουμε το πρόγραμμα Apple One που εξοικονομεί τα περισσότερα χρήματα με βάση τις συνδρομές που ήδη διαθέτει κάποιος. Είναι ιδανικό για όποιον αγαπά οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας και θέλει να κερδίσει περισσότερα με λιγότερα και είναι εξαιρετικό για οικογένειες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr