NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Lego: 400 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη βιώσιμων παιχνιδιών και συσκευασιών

Lego: 400 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη βιώσιμων παιχνιδιών και συσκευασιών
16_09_2020 | 16:55 16_09_2020 | 16:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Ο Όμιλος Lego σχεδιάζει να επενδύσει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να «επιταχύνει τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης».

Τα σχέδια της εταιρείας, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, είναι ευρεία και καλύπτουν έναν αριθμό τομέων. Μεταξύ άλλων, ο γίγαντας των παιχνιδιών είπε ότι θα καταργήσει σταδιακά τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στα προϊόντα του έως το 2025, με μια δοκιμή ανακυκλώσιμων χάρτινων σάκων να πραγματοποιείται το επόμενο έτος.

Επιπλέον, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων παιχνιδιών και συσκευασιών, με την οικογενειακή επιχείρηση να επιδιώκει να αυξήσει τη χρήση των λεγόμενων «βιοτούβλων» από υλικά όπως ζαχαροκάλαμο. Θα συνεχιστεί επίσης η έρευνα για την ανάπτυξη βιώσιμων πλαστικών από ανανεώσιμες και ανακυκλωμένες πηγές.

Η επιχείρηση είπε ότι στοχεύει σε ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το έτος 2022. Αυτός ο στόχος θα βοηθηθεί από μέτρα όπως η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε όλα τα εργοστάσια της καθώς και με συμβάσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα καταβληθούν επίσης προσπάθειες για τη μείωση της χρήσης νερού κατά 10% έως το 2022, σε σύγκριση με το 2019.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει προγράμματα που θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δωρίσουν τα χρησιμοποιημένα τουβλάκια τους, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Προς το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα Lego Replay - το οποίο ξεκίνησε στις ΗΠΑ πέρυσι - θα εισαχθεί σε δύο ακόμη χώρες πριν από το τέλος του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr