NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Fashion Brands και social media

Fashion Brands και social media

Μια από τις αγαπημένες μου κατηγορίες brands που ασχολούνται με το digital marketing είναι τα fashion brands.

Πρώτα απ΄όλα έχουν ένα προιόν το οποίο το χρησιμοποιούμε/φοράμε όλοι και δεύτερον τα brands μόδας μπορούν να γίνουν love brands καθώς ειδικά οι γυναίκες ασχολούνται πολλές ώρες με το τι ακριβώς θα αγοράσουν και είναι διατεθειμένες να δημιουργήσουν content για τα brands που αγαπάνε.

Παρακάτω λοιπον μπορούμε να βρουμε 4 συμβουλές που μπορούν να ενσωμετώσουν τα brands στην online στρατηγική τους για να αυξήσουν το engagement με τους fans τους, να προσεγγίσουν influencers και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

1. Αξιοποιήστε την εποχικότητα

Τα ρούχα είναι ένα προϊόν που αλλάζει, εντελώς, ανάλογα με την περίοδο του χρόνου. Άλλα ρούχα φοράμε το καλοκαίρι και άλλα τον χειμώνα. Δημιουργήστε λοιπόν εποχιακές ενέργειες, χρησιμοποιώντας τις offline ενέργειες που ήδη έχετε προγραμματίσει, σε συνδυασμό με online ενέργειες.

Ένα πολύ καλό και απλό παράδειγμα είναι να μοιράσετε εισιτήρια για fashion shows και events, μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook.

Εκτός από το παραπάνω παράδειγμα, το να πραγματοποιήσετε live μεταδόσεις των events σας μέσα από τη σελίδα σας, είναι μια ενέργεια που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά κυρίως των fashion bloggers απ' όλη την Ελλάδα, ώστε να παρακολουθήσουν το live streaming και να γράψουν την εμπειρία τους.

2. Ρωτήστε τους fans σας

Αν και για όλα τα brands θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο, στα γυναικεία κυρίως brands και ιδιαίτερα στα ρούχα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Όλες οι γυναίκες αναζητούν τόσο το ρούχο που τους ταιριάζει περισσότερο, όσο και το καλύτερο ρούχο σε σχέση με τη γνώμη των φίλων τους.

Αν λοιπόν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τους fans σας, δεν έχετε παρά να δείτε μια ενέργεια του C&A στη Βραζιλία, για να καταλάβετε πώς ακριβώς οι ίδιοι οι fans μπορούν να επηρεάσουν τις πωλήσεις.

{youtube}TyWQrmiRoLE{/youtube}

3. Δουλέψτε περισσότερο με τα blogs

Σίγουρα οι fashion bloggers, στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα online communities. Αξιοποιήστε το προς όφελος σας, για να προωθήσετε το brand σας και τις νέες σας ενέργειες. Κατά καιρούς βλέπουμε αρκετά brands, τα οποία καλούν bloggers σε events, ή τους στέλνουν δώρα όταν έχουν νέες κυκλοφορίες. Προσπαθήστε να πάτε ένα βήμα παραπέρα! Δημιουργήστε ολόκληρες καμπάνιες (θεματικές) χρησιμοποιώντας bloggers που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ του brand σας.

Αυξήστε τις πωλήσεις σας, χρησιμοποιώντας τις bloggers για μοντέλα στο e-shop σας, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ρούχων, ή δημιουργήστε σειρές ρούχων που να έχουν το όνομα τους.

Σίγουρα, τόσο οι ίδιες, όσο και ο κόσμος που διαβάζει τα blogs, θα δημιουργήσουν το επιθυμητό buzz, βοηθώντας τις πωλήσεις του brand σας, καθώς και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του.

4. Δημιουργήστε Crowdsource ενέργειες

Σίγουρα είναι μια ενέργεια που μπορεί να αξηοποιηθεί από πολλά brands, ωστόσο ειδικά στα fashion brands, και με τις γυναίκες να είναι σχεδόν 2.000.0000 στο ελληνικό Facebook, μια τέτοια ενέργεια θα έχει πολύ μεγάλη απήχηση.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό μας να μας προτείνει ή ακόμα καλύτερα να σχεδιάσει ρούχα για εμάς είτε μέσω application είτε ακόμα και live καλώντας fans στα γραφεία μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr