NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Τουρισμός και online βίντεο

Τουρισμός και online βίντεο

Ένα από τα digital trends για το 2013 είναι το βίντεο. Τόσο το ίδιο το YouTube με τη δημιουργία των Preroll ads, όσο και το Facebook με την ενσωμάτωση video σε διαφημίσεις, βοηθούν αρκετά στη διάδοση του online βίντεο.

Βλέποντας την καμπάνια που δημιούργησε η περιφέρεια Κρήτης στο YouTube, που μέσω μιας σειράς βίντεο προβάλλει τις ομορφιές και τις αξίες του νησιού, αναρωτήθηκα γιατί δεν κάνουν όλες οι περιφέρειες αντίστοιχες ενέργειες.

Όπως αναφέρω κατά καιρούς: "Τhink Global, act local, spread Global". Ουσιαστικά, όταν δημιουργούμε μια καμπάνια, πρέπει να έχουμε μελετήσει τι ακριβώς γίνεται στο εξωτερικό, να σκεφτόμαστε big, να προσαρμόζουμε τις ενέργειες μας στα ελληνικά δεδομένα, να τις προωθούμε όμως σε όλον τον κόσμο.

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες επιτυχίας ενός βίντεο; Πως μπορεί να αποκτήσει τα επιθυμητά views, ή ακόμα καλύτερα να γίνει αυτό που λέμε "viral";

Παρακάτω αναφέρω 8 τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, τόσο στη δημιουργία, όσο και στη διάχυση ενός βίντεο (κυρίως στο εξωτερικό) και ιδιαίτερα στους πιο στοχευμένους προορισμούς.

1. Δημιουργήστε βίντεο που πραγματικά αξίζoυν, από πλευράς περιεχομένου. Βίντεο που είναι βασισμένα σε ένα πραγματικό insight, έχουν κάποια funny στοιχεία, ή είναι ικανά να βοηθήσουν τον κόσμο να κατανοήσει την πραγματικότητα ενός προορισμού, είναι ευκολότερο να συγκεντρώσουν περισσότερα views, επειδή ο κόσμος τα μοιράζεται στα υπόλοιπα socialnetworks.

Όταν τελειώσετε το βίντεο, σκεφτείτε λίγο διαφορετικά. Αναρωτηθείτε το εξής: «Εγώ θα το μοιραζόμουν;» Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ανεβάστε το στο YouTube.

2. Το βίντεο πρέπει να είναι μικρό, max 1-2 λεπτά. Ο κόσμος στο internet δε θα αφιερώσει εύκολα 10 λεπτά, για να δει ένα βίντεο. Πρέπει να του κεντρίσει το ενδιαφέρον από τα πρώτα 10-20 δευτερόλεπτα.

3. Οκ, το βίντεο ανέβηκε. Ήρθε η ώρα για τα viraltasks. Κάθε viral καμπάνια ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους. Αν είμαστε περήφανοι για το βίντεο που φτιάξαμε, αξίζει να το μοιραστούμε με τους φίλους μας και να τους ζητήσουμε να κάνουν το ίδιο (όχι να τους spammάρουμε).

4. Ποτέ ένα βίντεο δε γίνεται viral από μόνο του, ειδικά, όταν διαφημίζει κάποιο brand, ή κάποιον προορισμό. Η εξοικονόμηση budget για την προώθηση του βίντεο είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του. Πλέον, τα prerollYouTubeads καθώς και τα στοχευμένα Facebook ads με βίντεο, είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθει ο κόσμος σε μια πρώτη επαφή με το βίντεο και αν του αρέσει, να το μοιραστεί.

5. Επιλέξτε προσεκτικά τα tags κάτω από το βίντεο. Μη χρησιμοποιείτε generictags όπως: funnyvideo, flashmob, viral και άλλα τέτοια. Δεν έχετε καμία ελπίδα. Δοκιμάστε πιο συγκεκριμένα tags, πάντα related με το βίντεο σας, όπως: τόπο που προωθεί το βίντεο, κάποια αξιοθέατα που φαίνονται κ.α.

6. Το YouTube επιτρέπει videoresponse σε άλλα βίντεο. Βρείτε κάποια βίντεο που να έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σας (αλλά περισσότερα views) και απαντήστε ωs videoresponse.

7. Περισσότερα sites, περισσότερα views. Ξεκινήστε το link-building. Μην επαναπαύεστε στο ότι επειδή βάλατε το βίντεο στο YouTube, θα γίνει αμέσως viral. Συνεργασία με sites, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό για να επικοινωνήσουν το βίντεο, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, τόσο για αύξηση των views, όσο και για δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου γύρω από τον προορισμό.

8. Συνεργαστείτε με bloggers. Στείλτε το βίντεο σας σε τοπικά blogs που αγαπάνε τον τόπο τους και σε ελληνικά και ξένα blogs, που ασχολούνται με ταξίδια. Τα περισσότερα θα το ανεβάσουν μόνο και μόνο επειδή το περιεχόμενο είναι αυτό που πραγματικά αξίζει και θα τους δημιουργήσει content, το οποίο δεν μπορούν εύκολα να παράξουν μόνοι τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr