NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

H Saint-Gobain προβαίνει σε δράσεις αλληλεγγύης στον Λίβανο

H Saint-Gobain προβαίνει σε δράσεις αλληλεγγύης στον Λίβανο

Μετά την τρομερή έκρηξη που συνέβη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου στις 4 Αυγούστου, ρίχνοντας τη χώρα σε πένθος και καταστρέφοντας μέρος της Βηρυτού, η Saint-Gobain προσέφερε τη βοήθειά της στο Γαλλικό Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης.

Οι εταιρίες του ομίλου POINT.P, SFIC και DISPANO «μπήκαν αμέσως σε δράση: 9 ημιρυμουλκούμενα και ένα φορτηγό 19 τόνων παρέδωσαν γυψοσανίδες, υαλοβάμβακα και πλάκες οροφής το Σάββατο 8 Αυγούστου, στο στρατιωτικό λιμάνι Τουλόν της Γαλλίας. Τα προϊόντα φορτώθηκαν σε πλοίο που έπλευσε το ίδιο απόγευμα για το Λίβανο».

Αυτό το πρώτο φορτίο υλικών ακολούθησε ένα δεύτερο στις 26 Αυγούστου. Το πλοίο της εταιρίας CGA-CGM, Aknoul, έπλευσε από τη Μασσαλία για τη Βηρυτό με 2.500 τόνους ανθρωπιστικών προμηθειών. Η επιχείρηση που ονομάζεται «Πλοίο για το Λίβανο», συντονισμένη από το Κέντρο Κρίσεων του Γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, έχει λάβει περισσότερες από 70 δωρεές από ενώσεις, όπως η UNICEF, ο Γαλλικός Ερυθρός Σταυρός και η Emmaüs France, από εταιρείες όπως η Danone και η Saint-Gobain, καθώς και πολλά δημόσια ιδρύματα στη Γαλλία. Μια αξιόλογη χειρονομία αλληλεγγύης για βοήθεια του πληθυσμού της Βηρυτού. Το υλικό παραδόθηκε στη Μονάδα Κρίσεων που δημιουργήθηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία, η οποία στη συνέχεια ανέλαβε τον έλεγχο του συντονισμού των παραδόσεων στις τοπικές ΜΚΟ.

Ο κ. Pierre-André de Chalendar, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, βρισκόταν επίσης στη Βηρυτό μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, για να παρακολουθήσουν την αποστολή του υλικού που χορηγήθηκε από την Saint-Gobain.

Έγιναν επίσης δωρεές από την Saint-Gobain Distribution Bâtiment France συνολικού ύψους 500.000 €:

  • 5.600 m² πλακιδίων Μασσαλίας για ιστορικά σπίτια στη Βηρυτό, δωρεά από την POINT.P
  • 8.764 m² ακουστικών πλακών οροφής και αξεσουάρ για σχολεία και νοσοκομεία, δωρεά των SFIC και POINT.P
  • 917 θύρες για τις πληγείσες κατοικίες που δωρίστηκαν από την DISPANO
  • 6,284 m² γυψοσανίδες και αξεσουάρ δωρεά από POINT.P και SFIC, συμπεριλαμβανομένων 1.450 m² συνδυασμού γυψοσανίδων και EPS
  • 3,069 m² υαλοβάμβακα δωρεά από την POINT.P

Η Saint-Gobain Glass Egypt και η Weber στο Λίβανο θα διαθέσουν επίσης μεγάλη ποσότητα υλικών για τον ίδιο σκοπό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr