NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Luxury Hotels και social media

Luxury Hotels και social media

Παραδοσιακά τα luxury brands θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι ειναι εκείνα που διστάζουν να κάνουν online κινήσεις καθώς θέλουν να είναι αρκετά προσεκτικά αφού φοβούνται μην χάσουν ένα μέρος από την αίγλη και το μύθο που τα περιβάλει.

Κάτι τέτοιο όμως ουσιαστικά δε μπορούμε να πούμε οτι συμβαίνει με τα Luxury Hotels. Αφού μπορούν να διαφοροποιηθούν απο τα υπόλοιπα luxury brands δίνοντας στους fans τους τόσο online όσο και offline τη δυνατότητα να ζήσουν αλλά και να μοιραστούν μια πραγματική εμπειρία.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Γιατί κάθε ξενοδοχείο και ειδικά ένα Luxury hotel, παρέχει στον πελάτη του υπηρεσίες που δημιουργούν απο μόνες τους αυτό που ονομάζουμε "Great Story".

Και αφού λοιπον οι διακοπές μας είναι απο μόνες τους μια ιστορία που αξίζει να μοιραστούμε, τι καλύτερο από τον συνδυασμό μιας ιστορίας από τις διακοπές μας, ντυμένη με το great story από ένα πολύ καλό ξενοδοχείο;

Παρακάτω λοιπον αναλύουμε 5 τρόπους που μπορεί ένα Luxury/Boutique Hotel να επιτύχει το επιθυμητό engagement με τους υπάρχοντες πελάτες και να αυξήσει τον κόσμο που μιλάει γι αυτό αλλά και τις κρατήσεις του.

1. Επικοινωνία του «ονείρου»

Κάθε Luxury Hotel πρέπει να «χτίσει» την εικόνα και το μύθο του, online. Αυτό θα βοηθήσει το brand να γίνει επιθυμητό, online, σε όλους τους καταναλωτές. Τόσο σε υπάρχοντες, όσο και σε νέους.

Πρέπει ουσιαστικά, μέσω του content marketing και της κατάλληλης online πλατφόρμας, να δώσει στους καταναλωτές του, αυτό ακριβώς που τους προσφέρει και στην πραγματικότητα.

2. Χρήση του digital ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής

H δημιουργία μιας καμπάνιας 360, η οποία θα έχει ως βασικό μέσο το digital, είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας του brand. Το brand έχει τη δυνατότητα να πιάσει τους καταναλωτές σε πολλά touchpoints, αλλά και να εστιάσει εκεί που πραγματικά μπορεί να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από την καμπάνια που θα φτιάξει.

3. Επικοινωνία ενός Great Story

Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχουν τα luxury hotel είναι ότι έχουν να επικοινωνήσουν στους καταναλωτές τους ένα "great story". Μια ιστορία δηλαδή, που ξεπερνά το ίδιο το προϊόν και είναι ικανή ν' αγγίξει τους καταναλωτές, κάνοντάς τους να ασχοληθούν με το brand και να γίνουν engaged μαζί του.

4. Δημιουργία "ξεχωριστου περιεχομένου"

Οι φωτογραφίες απο παραλίες και ξενοδοχεία που ανεβαίνουν όλο το καλοκαίρι στα social media είναι τα posts με το μεγαλύτερο engagement, ένα Luxury Hotel μπορεί να διαφοροποιηθεί χρησιμοποιώντας δικές του unique φωτογραφίες καθώς και δημιουργία timelapse videos. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει τόσο να αυξήσει το buzz γύρω απο το ξενοδοχείο αφού ο κόσμος θα κάνει share το περιεχόμενο αυξάνοντας το virality.

5. Προσφορά ξεχωριστού luxury service

Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος, οι καταναλωτές των luxury products είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Το digital, είναι το μέσο που το brand μπορεί και να εκμεταλλευτεί, αλλά και να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες για δύο, κυρίως, λόγους. Πρώτον, κάθε brand διαθέτει πληροφορίες για τους καταναλωτές του και μπορεί να τις αξιοποιήσει, online, προφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και services ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή, δεύτερον, είναι ταχύτερο και πολύ πιο αποτελεσματικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr