NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γεωργιάδης: Έρχεται στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ

Γεωργιάδης: Έρχεται στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ

​«Με τα σημερινά ισχύοντα, όλες οι μεγάλες επενδύσεις όπως είχαν σχεδιασθεί πριν την πανδημία του Covid-19, προχωρούν κανονικά. Μόνη εξαίρεση ο διαγωνισμός για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος", που τον σταματήσαμε εμείς ως Κυβέρνηση διότι προφανώς δεν ήταν η κατάλληλη εποχή. Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ πηγαίνει πολύ καλά».

Αυτό τόνισε, κατά την ομιλία του στο 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «την μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να μετέχουν στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας».

«Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα και από την Eldorado Gold, ενώ γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, συνολικού ύψους 5 δις ευρώ, την επόμενη τριετία. Ανάλογα project θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη επικράτεια, ενώ εντός χρονοδιαγράμματος κινείται και η αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο διαγωνισμός για την οποία θα προκηρυχθεί τη φετινή χρονιά. Εντός των επόμενων 15 ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ πολύ καλά πηγαίνει η διαδικασία και στα ναυπηγεία Ελευσίνας.»

Ο ίδιος σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές, η πανδημία του Covid-19, όχι μόνο δεν επηρέασε καθοριστικά τις επενδύσεις στη χώρα μας αλλά, θα έλεγα, αν και ακούγεται κάπως περίεργο, ότι η καλή επίδοση της χώρας στη διαχείριση της πανδημίας βελτίωσε τη φήμη της ως χώρας σοβαρής και αξιόπιστης με αποτέλεσμα αυτό να έχει θετικές επιπτώσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr