NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Inbound Marketing: Χτίστε το "brand name" σας και αφήστε τους πελάτες να σας αναζητήσουν

Inbound Marketing: Χτίστε το "brand name" σας και αφήστε τους πελάτες να σας αναζητήσουν

Το Inbound Marketing έχει αποδειχτεί ένα εξαιρετικά αποδοτικό είδος διαφήμισης, κυρίως κατά την εφαρμογή του σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτύου.

Βασίζεται στη διαδραστική επικοινωνία της επιχείρησης και των πελατών της, και δεν περιορίζεται στη στείρα και μονόπλευρη πληροφόρηση από πλευράς της επιχείρησης. Ο σκοπός και στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου το οποίο θα προσελκύσει κοινό στην εταιρία και τα προϊόντα σας.

Τι είναι Inbound Marketing;

Με τον όρο Inbound Marketing εννοούμε κάθε διαδικασία και στρατηγική ενέργεια που ακολουθεί μια επιχείρηση προκειμένου να ωθήσει το κοινό να ασχοληθεί με το προϊόν ή τις υπηρεσίες της.

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, δεν επιδιώκει απλά την προβολή και τη συνηθισμένη άμεση διαφήμιση. Αντιθέτως, εκμεταλλεύεται τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης και καταφεύγει σε εναλλακτικές τεχνικές «έμμεσης» προώθησης, οι οποίες ωστόσο ενεργούν άμεσα. Για παράδειγμα: Blogging, Social Media, Article Marketing, Search Engine Optimization, Content Marketing κ.α. αποτελούν άκρως αποτελεσματικές τεχνικές προσέλκυσης Inbound Marketing.

Το Inbound Marketing επενδύει στην δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πελάτες.

Έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν την δυναμική του Inbound Marketing καθώς φαίνεται πως οι πελάτες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που βρήκαν μέσω μιας οργανικής αναζήτησης, παρά μέσα από άμεση διαφήμιση π.χ. ένα διαφημιστικό banner.

Πλεονεκτήματα του Inbound Marketing

Ο σχεδιασμός στρατηγικής Inbound Marketing καταδεικνύεται απαραίτητος. Αφενός είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των σύγχρονων μεθόδων προώθησης, αφετέρου οι παραδοσιακές τεχνικές άμεσης προσέγγισης πελατών έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

  • Προσελκύει άμεσα κίνηση - traffic στο website σας.
  • Αυξάνει την αξιοπιστία, την φήμη και την αναγνωρησιμότητα του "brand name" σας.
  • Μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης.

Μεθοδολογία Inbound Marketing

Η φιλοσοφία του Inbound Marketing δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου - χρήσιμης πληροφορίας ώστε να προσελκύσει στοχευμένους επισκέπτες και να τους μετατρέψετε σε ικανοποιημένους πελάτες. Στοχεύει, λοιπόν, στην ενδυνάμωση του brand name σας, στην διαμόρφωση της νοοτροπίας του κοινού καθώς και στην εκπαίδευση των υποψήφιων πελατών ώστε να δομηθούν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Οι ενέργειες του Inbound Marketing περιλαμβάνουν:

  1. Προσέλκυση επισκεψημότητας
  2. Μετατροπή των επισκεπτών σε leads και πελάτες
  3. Ανάλυση και συνεχή βελτίωση
  4. Δημιουργία επανερχόμενων πελατών- μακροχρόνιων σχέσεων

alt

Χρήσιμα εργαλεία κατά την εφαρμογή του Inbound Marketing

-Κατά το πρώτο στάδιο της προσέλκυσης στοχευμένων επισκεπτών χρήσιμα εργαλεία αποτελούν τα Social Media και το Blogging. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το στάδιο έχει επίσης η ιστοσελίδα σας, «πόσο φιλική είναι στις μηχανές αναζήτησης;» όπως και «ποια η κατάταξη της σε αυτές;» . Επομένως, σωστά keywords, στοχευμένες καμπάνιες Google Adwords και τεχνικές SEO-Search Engine Optimization αποτελούν κλειδιά στην προσέλκυση του «σωστού» επισκέπτη.

- Επόμενο βήμα είναι να μετατρέψετε τους επιθυμητούς επισκέπτες σε leads και έπειτα σε ικανοποιημένους πελάτες. Αρχικά, ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να λάβουν δράση και να αποκτήσουν ενεργητικό ρόλο Calls-to-Action π.χ. να "κατεβάσουν" ένα ebook. Στην συνέχεια απαιτητέ η κατάλληλα διαμόρφωση της σελίδας Landing Page όπου θα προσγειωθεί ο επισκέπτης (μετά την ενέργεια Calls-to-Action) και θα συμπληρώσει την φόρμα με τα στοιχεία του. Δημιουργείται, λοιπόν, μίας πολύτιμης βάση δεδομένων που θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε πελατοκεντρικά τους επισκέπτες σας.

- Στην συνέχεια για την αποτελεσματική μετάβαση από τους leads στους πελάτες απαιτείται η μελέτη στης συμπεριφοράς τους κατά την πλοήγηση τους στην σελίδα σας. Παράλληλα, συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων-CRM θα σας βοηθήσουν να έχετε μετρίσιμα αποτελέσματα, ώστε να κατανοήσετε ποια πολιτική Marketing αποδίδει καλύτερα στον εκάστοτε πελάτη για να καταφέρετε να τους προσεγγίσετε προσωποκεντρικά. Τέλος, σημαντικό εργαλείο Marketing σε αυτό το στάδιο κατέχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κατά συνέπεια το email Marketing.

- Απώτερος σκοπός του Inbound Marketing είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με ικανοποιημένους πελάτες οι οποίοι θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία θετικής προώθησης "από στόμα σε στόμα" (word of mouth) του προϊόντος και της επιχείρησης σας. Social Media, Email Marketing και στοχευμένες ενέργειες Call-to-Action θα είναι τα κύρια όπλα σας σε αυτή τη διαδικασία.

Το Inbound Marketing αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα ωφέλιμη στρατηγική για την ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Επενδύστε, λοιπόν, στο brand name σας, δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο, αξιοποιήστε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και προσεγγίστε προσωποκεντρικά τους πελάτες σας. Με γνώμονα την φιλοσοφία του Inbound Marketing θα καταφέρετε να εξασφαλίσετε αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος - υπηρεσίας σας και να κερδίστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr