NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 16,2%​ στη βιομηχανία τον Ιούλιο

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 16,2%​ στη βιομηχανία τον Ιούλιο

Μείωση 16,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,4%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2019 – Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2018 – Ιουλίου 2019, παρουσίασε μείωση 9,6%, έναντι αύξησης 4,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Ιουλίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιουλίου 2019

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 16,2% τον μήνα Ιούλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 16,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
  • Αύξηση κατά 9,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

    • Μείωση κατά 17,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς (Πίνακας 2).
    • Μείωση κατά 13,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς (Πίνακας 3).

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Ιουλίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιουλίου 2019

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 17,8% τον μήνα Ιούλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 18,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: βιομηχανίας τροφίμων, ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
  • Αύξηση κατά 2,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Ιουλίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιουλίου 2019

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 13,1% τον μήνα Ιούλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 13,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων.
  • Αύξηση κατά 14,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 5,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.
  • Μείωση κατά 16,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Ιουλίου 2020, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιουνίου 2020

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 0,4% τον μήνα Ιούλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας

  • Αύξηση κατά 16,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.
  • Αύξηση κατά 0,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 2,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
  • Μείωση κατά 0,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr