NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Ελληνίδα και Ελληνοκύπριος αναπτύσσουν 90λεπτο τεστ

Κορονοϊός: Ελληνίδα και Ελληνοκύπριος αναπτύσσουν 90λεπτο τεστ
18_09_2020 | 17:29 18_09_2020 | 17:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Ένα τεστ 90 λεπτών για το Covid-19, στο οποίο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δαπανήσει 161 εκατομμύρια λίρες, θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό σε μια ακαδημαϊκή ανασκόπηση.

Το τεστ αναπτύσσεται από την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας DnaNudge και βρέθηκε να έχει ευαισθησία 94 τοις εκατό - εντοπίζοντας όλες τις πραγματικές περιπτώσεις και αποφεύγοντας ψευδώς αρνητικά.

Η DnaNudge ιδρύθηκε από τον Ελληνοκύπριο Chris Toumazou, καθηγητή στο Imperial, και την Ελληνίδα Δρ Μαρία Καρβέλα, για να δημιουργήσει ένα τεστ επιχρίσματος που θα παρείχε στους χρήστες διατροφική καθοδήγηση βάσει των γενετικών τους πληροφοριών.

Ο Lawrence Young, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, δήλωσε ότι το έγγραφο παρείχε «σημαντική επικύρωση» του τεστ CovidNudge, δείχνοντας ότι «συγκρίνεται πολύ καλά» με τυπικές εργαστηριακές προσεγγίσεις

Ωστόσο, το τεστ δεν έχει επικυρωθεί για χρήση στον πληθυσμό, πράγμα που σημαίνει ότι «δεν είναι η απάντηση σε καθολικές δοκιμές», πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι πρέπει να υπάρχει κατάλληλη επιστημονική αξιολόγηση αυτών των δοκιμών για να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 386 υπαλλήλων και ασθενών του NHS, διαπίστωσε ότι το τεστ παρήγαγε πολύ λίγα ψευδώς αρνητικά και κανένα ψευδώς θετικά.

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική κυβέρνηση αγόρασε 5,8 εκατομμύρια DnaNudge Covid-19 τεστ, με κόστος 161 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Το τεστ χρησιμοποιείται σε οκτώ νοσοκομεία του Λονδίνου και πρόκειται να διατεθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα να διατεθεί πέρα από τα κλινικά περιβάλλοντα - σε φυλακές, κόμβους μεταφοράς και γραφεία - αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες πριν από μια εκτεταμένη υιοθέτηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr