NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για μια χαμένη δεκαετία εάν δεν υπάρξει σχέδιο ανάκαμψης

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για μια χαμένη δεκαετία εάν δεν υπάρξει σχέδιο ανάκαμψης

​Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία μετά την πανδημία Covid-19, εκτός εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής απορρίψουν μέτρα λιτότητας υπέρ ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάκαμψης που θα βασίζεται στις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην ετήσια έκθεσή του για το εμπόριο και την ανάπτυξη, ο οικονομικός βραχίονας του ΟΗΕ δήλωσε ότι μια επανάληψη της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις μετά την οικονομική κρίση του 2008-09 θα παρακωλύσει την ανάκαμψη και θα κινδυνεύσει να την διπλασιάσει το 2022.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (Unctad) δήλωσε ότι, παρά τις καλύτερες από τις αναμενόμενες αναπτυξιακές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4% φέτος.

Η ανάκαμψη από την σχεδόν 3% αύξηση που προβλεπόταν πριν από την επιδημία της πανδημίας θα κοστίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγή, πρόσθεσε το Unctad, με το διεθνές εμπόριο να μειώνεται κατά 20% και τις άμεσες ξένες επενδύσεις κατά 40%.

Ενώ οι μεγαλύτερες επιπτώσεις θα είναι στις ανεπτυγμένες χώρες, ο οργανισμός του ΟΗΕ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική ζημία θα γίνει αισθητή στις φτωχότερες χώρες. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, μεταξύ 90 και 120 εκατομμύρια ανθρώπων θα ωθηθούν στην ακραία φτώχεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ περίπου 300 εκατομμύρια βρίσκονται αντιμέτωπα με επισιτιστική κρίση.

Η έκθεση προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη ακόμη και αν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν τις τρέχουσες πολιτικές τους για τόνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr