NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα λέει ότι δεν θα εγκρίνει την πώληση του TikTok, κάνει λόγο για «εκβιασμό»

Η Κίνα λέει ότι δεν θα εγκρίνει την πώληση του TikTok, κάνει λόγο για «εκβιασμό»

​Η προθεσμία της 20ης Σεπτεμβρίου για την πώληση του TikTok έχει ήδη παρέλθει, αλλά τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν ακόμη διευθετήσει τους όρους σχετικά με μια συμφωνία.

Οι υποψήφιοι για την εξαγορά, Oracle και Walmart, παρουσίασαν αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το deal, προκαλώντας σύγχυση στους επενδυτές και τους χρήστες. Εν τω μεταξύ, η δυσαρέσκεια του Πεκίνου για την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok είναι ολοένα και πιο εμφανής.

Η Κίνα δεν έχει κανένα λόγο να εγκρίνει τη «βρώμικη» και «άδικη» συμφωνία που επιτρέπει στην Oracle και την Walmart να αναλάβουν το TikTok με βάση τον «εκφοβισμό και τον εκβιασμό», ανέφερε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην China Daily, την επίσημη αγγλική εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το έντυπο υποστήριξε ότι η επιτυχία του TikTok - που προβλέπεται πως θα παρουσιάσει έσοδα περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του 2020 - «προφανώς έκανε την Ουάσιγκτον να αισθάνεται άβολα» και ώθησε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την «εθνική ασφάλεια ως πρόσχημα για την απαγόρευση της εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο».

Το επίσημο μήνυμα μπορεί να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στην ByteDance, που προσπαθεί να αποδείξει τον μη συσχετισμό της με τις κινεζικές Αρχές, προϋπόθεση για την ελεύθερη λειτουργία των προϊόντων των εταιρειών στις δυτικές χώρες.

Το Πεκίνο έχει ήδη τροποποιήσει ένα σύνολο κανόνων, περιορίζοντας την πώληση ορισμένων τεχνολογιών AI σε ξένες εταιρείες. Τόσο η ByteDance όσο και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας δήλωσαν ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας.

Η κυβέρνηση Trump δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τα downloads του TikTok, το οποίο διαθέτει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, εάν δεν επιτευχθεί αποδεκτή συμφωνία. Σχεδιάζει επίσης να κλείσει το WeChat της Tencent, μια απόφαση που μπλόκαρε περιφερειακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr