NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Huawei: Καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την «επίθεση» στην εφοδιαστική αλυσίδα

Huawei: Καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την «επίθεση» στην εφοδιαστική αλυσίδα

​Ο κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Huawei δήλωσε την Τετάρτη ότι η αλυσίδα εφοδιασμού του δέχεται επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τους εμπορικούς περιορισμούς που πλήττουν τους προμηθευτές παγκοσμίως.

Ο κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και smartphone στον κόσμο δέχεται πιέσεις από τους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την πρόσβαση σε εμπορικά διαθέσιμες μάρκες.

«Οι ΗΠΑ τροποποίησαν τις κυρώσεις τους για τρίτη φορά και αυτό όντως έφερε μεγάλες προκλήσεις στην παραγωγή και τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei, Guo Ping, σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη.

Ο Guo είπε ότι παρόλο που η Huawei έχει αρκετά chips για τις business-to-business δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης γύρω από 5G, αισθάνεται τους περιορισμούς των ΗΠΑ στα αποθέματα για smartphone.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προμηθευτές όπως η Qualcomm υπέβαλαν αίτηση για αμερικανικές άδειες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν την Huawei. Η Intel έχει ήδη λάβει άδειες για την προμήθεια ορισμένων προϊόντων στη Huawei, ενώ η China Semiconductor Manufacturing έχει υποβάλει αίτηση για άδεια.

Η Huawei είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει υλικό της Qualcomm στα smartphone της, εάν λάβει άδεια για να παρακάμψει τους περιορισμούς, πρόσθεσε ο Guo.

«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να επανεξετάσει την πολιτική της και, αν η αμερικανική κυβέρνηση το επιτρέψει, εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε προϊόντα από αμερικανικές εταιρείες» δήλωσε ο Guo στο περιθώριο της ετήσιας διάσκεψης του Huawei Connect.

Η Huawei είπε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει να κατασκευάζει chips από τη γραμμή Kirin που τροφοδοτούν τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η υπάρχουσα προσφορά chip Kirin θα εξαντληθεί το επόμενο έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr