NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Όσοι φορούν γυαλιά ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με COVID-19

Όσοι φορούν γυαλιά ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με COVID-19

​Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, η αναλογία των ασθενών με COVID-19 που φορούν γυαλιά για παρατεταμένες ημερήσιες περιόδους είναι χαμηλότερη από εκείνους του γενικού πληθυσμού, υποδηλώνοντας ότι η καθημερινή χρήση γυαλιών σχετίζεται με χαμηλότερη ευαισθησία στη μόλυνση με COVID-19.

Αυτά τα ευρήματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «υποδηλώνουν ότι το μάτι μπορεί να είναι μια σημαντική οδός μόλυνσης για το COVID-19 και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε προληπτικά μέτρα όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος των ματιών».

Όπως αναφέρεται «σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ετών, ο επιπολασμός της μυωπίας στην Κίνα είναι πλέον πάνω από το 80% του πληθυσμού. Η χρήση γυαλιών είναι κοινή σε Κινέζους όλων των ηλικιών. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα του COVID-19 στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, παρατηρήσαμε ότι λίγοι ασθενείς με γυαλιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Ως εκ τούτου, συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση γυαλιών από ασθενείς με COVID-19 ως μέρος του ιατρικού ιστορικού τους και χρησιμοποιήσαμε τα δεδομένα για να εξετάσουμε τη σχέση μεταξύ της χρήσης γυαλιών και της λοίμωξης COVID-19».

Το βασικό εύρημα ήταν ότι «οι ασθενείς με COVID-19 που φορούσαν γυαλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερες από 8 ώρες / ημέρα)» ήταν κάτι σχετικά ασυνήθιστο, που θα μπορούσε να είναι προκαταρκτική απόδειξη ότι όσοι φορούν καθημερινά γυαλιά είναι λιγότερο ευαίσθητοι στο COVID-19.

«Υποθέτουμε ότι τα γυαλιά εμποδίζουν ή αποθαρρύνουν τους χρήστες να αγγίζουν τα μάτια τους, αποφεύγοντας έτσι τη μεταφορά του ιού από τα χέρια στα μάτια» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από jamanetwork.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr