NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τα φαινόμενα ρατσισμού έχουν κοστίσει στην αμερικανική οικονομία 16 τρισ. δολάρια

Τα φαινόμενα ρατσισμού έχουν κοστίσει στην αμερικανική οικονομία 16 τρισ. δολάρια

​Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι κατά 16 τρισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερες, εάν δεν υπήρχαν ανισότητες στην εκπαίδευση, τη στέγαση, τους μισθούς και τις επιχειρηματικές επενδύσεις μεταξύ μαύρων και λευκών Αμερικανών τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από το Citigroup, οι μαύροι εργαζόμενοι έχουν χάσει 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε δυνητικούς μισθούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν πτυχίο κολεγίου.

Την ίδια στιγμή, η αγορά κατοικίας έχασε 218 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις επειδή οι μαύροι αιτούντες δεν μπορούσαν να πάρουν στεγαστικά δάνεια. Επιπρόσθετα, περίπου 13 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικά έσοδα δεν μπήκαν ποτέ στην οικονομία επειδή οι μαύροι επιχειρηματίες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικά δάνεια.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν αυτά τα κενά και άλλα έκλειναν σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη μελέτη.

«Η φυλετική ανισότητα είχε πάντα ένα πολύ μεγάλο κόστος», ανέφερε σε δήλωση ο πρόεδρος της Citigroup Banking, Raymond McGuire. «Αυτό που υπογραμμίζει αυτή η έκθεση είναι ότι αυτό το κόστος επιβάλλεται σε όλους μας».

Με πληροφορίες από cbsnews.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr