NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Μπλόκο» από διευθυντικές θέσεις για τον πρώην CEO της Cambridge Analytica

«Μπλόκο» από διευθυντικές θέσεις για τον πρώην CEO της Cambridge Analytica
Φωτογραφία: Web Summit

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Analytica, της εταιρείας που εργάστηκε για την εκστρατεία Trump 2016 και έκλεισε το 2018 μετά από ένα σκάνδαλο χειραγώγησης ψηφοφόρων που αφορούσε μάζες δεδομένων στο Facebook - δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργεί ανώνυμες εταιρείες, για τα επόμενα επτά χρόνια.

Ο Alexander Nix υπέγραψε δέσμευση αποκλεισμού νωρίτερα αυτό το μήνα, την οποία η βρετανική κυβέρνηση είπε χθες ότι είχε αποδεχθεί. Η απαγόρευση αρχίζει στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Nix τέθηκε σε αναστολή ως Διευθύνων Σύμβουλος της Cambridge Analytica στο αποκορύφωμα του σκανδάλου δεδομένων στο Facebook, αφού εμφανίστηκε βίντεο από αυτόν, που γυρίστηκε μυστικά από δημοσιογράφους, να καυχιέται για διάδοση παραπληροφόρησης και παγίδευση πολιτικών.

Η Cambridge Analytica ήταν θυγατρική του SCL Group, το οποίο περιελάμβανε το τμήμα SCL Elections, ενώ ο Nix ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους του ομίλου - ήταν διευθυντής των SCL Group Ltd, SCL Social Ltd, SCL Analytics Ltd, SCL Commercial Ltd, SCL Elections and Cambridge Analytica (UK) Ltd. Και οι έξι εταιρείες τέθηκαν σε υποχρεωτική εκκαθάριση τον Απρίλιο του 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr