NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Google Shopping: Κατηγορείται για αποτυχία αντιμετώπισης προβλημάτων ανταγωνισμού

Google Shopping: Κατηγορείται για αποτυχία αντιμετώπισης προβλημάτων ανταγωνισμού

Η μηχανή αναζήτησης αγορών της Google εξακολουθεί να βλάπτει τους ανταγωνιστές της ΕΕ παρά την κανονιστική καταστολή πριν από τρία χρόνια, που οδήγησε τον γίγαντα της αναζήτησης να αλλάξει τις πρακτικές του, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Λιγότερο από το 1 τοις εκατό της επισκεψιμότητας μέσω των Google Shopping κατευθύνεται σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους σύγκρισης τιμών, όπως το Kelkoo και το Idealo, σύμφωνα με την ανάλυση 10,5 δισεκατομμυρίων κλικ, που ζητήθηκαν από 25 ιστότοπους σύγκρισης.

Στα τρία χρόνια από τότε που η Google ενημέρωσε την πολιτική της για να παραχωρήσει στους ανταγωνιστές της «πρόσβαση» στην πλατφόρμα αγορών της, επιτρέποντάς τους να υποβάλουν προσφορές, η προβολή και η κερδοφορία των ανταγωνιστών της μειώθηκαν στο ήμισυ, σύμφωνα με την έρευνα που επικαλούνται οι Financial Times.

Η αναθεώρηση της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε το 2017, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στον τεχνολογικό γίγαντα ύψους 2,4 δισ. ευρώ, μετά από καταγγελίες, και δήλωσε ότι η υπηρεσία πρέπει «να προσφέρει τον [διαφημιστικό] χώρο με τους ίδιους όρους στο Google Shopping και στους ανταγωνιστές της».

Η Google είπε για τη μελέτη: «Αυτά τα στοιχεία αγνοούν τα γεγονότα της απόφασης για την υπηρεσία. Η "θεραπεία" λειτούργησε επιτυχώς για τρία χρόνια, δημιουργώντας δισεκατομμύρια κλικ για περισσότερες από 600 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών και υπόκειται στην εντατική παρακολούθηση της Επιτροπής της ΕΕ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr