NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ «κλείνουν» τις εξαγωγές προς την SMIC, λόγω κινδύνου στρατιωτικής χρήσης

Οι ΗΠΑ «κλείνουν» τις εξαγωγές προς την SMIC, λόγω κινδύνου στρατιωτικής χρήσης
28_09_2020 | 17:34 28_09_2020 | 17:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περιορισμούς στις εξαγωγές προς τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής chipset της Κίνας, SMIC, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει εξοπλισμός «απαράδεκτου κινδύνου» που παρέχεται σε αυτήν και που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι προμηθευτές ορισμένου εξοπλισμού της Semiconductor Manufacturing International Corporation θα πρέπει τώρα να υποβάλουν αίτηση για μεμονωμένες άδειες εξαγωγής, σύμφωνα με επιστολή του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.

Η τελευταία κίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ σε σύγκριση με πριν από μερικούς μήνες, όταν οι αιτούντες για άδειες «στρατιωτικού τελικού χρήστη» προς πώληση στην SMIC είχαν ενημερωθεί από το Υπουργείο Εμπορίου ότι αυτές δεν ήταν απαραίτητες.

Η SMIC δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία επίσημη ειδοποίηση για τους περιορισμούς και είπε ότι δεν έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό. «Η SMIC επαναλαμβάνει ότι κατασκευάζει ημιαγωγούς και παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά για πολιτικούς και εμπορικούς τελικούς χρήστες και χρήσεις»,.

«Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τον κινεζικό στρατό και δεν κατασκευάζει για στρατιωτικούς τελικούς χρήστες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr