NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Walmart εξετάζει επένδυση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική αγορά

Η Walmart εξετάζει επένδυση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική αγορά
29_09_2020 | 16:33 29_09_2020 | 16:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η αμερικανική Walmart βρίσκεται σε συνομιλίες με την ινδική πολυεθνική Tata Group για πιθανή επένδυση έως και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη νέα «σούπερ εφαρμογή» που ετοιμάζει η δεύτερη.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να διατεθεί ως κοινοπραξία μεταξύ της Tata και της Walmart, αξιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της Tata και της Flipkart, της μονάδας ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart.

Τα νέα έρχονται καθώς η Reliance Industries, που ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνδρα της Ασίας, τον Mukesh Ambani, συγκέντρωσε πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google Alphabet, KKR & Co και Silver Lake Partners, πουλώντας μερίδια στην Jio Platforms.

Ξεχωριστά, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Όμιλος Tata βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές σχετικά με μερίδια στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του.

Η επένδυση της Walmart θα μπορούσε να αγγίξει τα 20 με 25 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα μεγάλο μερίδιο στην προτεινόμενη σούπερ εφαρμογή που θα φιλοξενηθεί υπό την μονάδα Tata Sons.

Η εφαρμογή, η οποία έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στην Ινδία τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων στον χώρο της λιανικής. Οι καταναλωτικές επιχειρήσεις της Tata περιλαμβάνουν την επωνυμία ρολογιών και κοσμημάτων Titan και την αλυσίδα μόδας Trent.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr