NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τα Ηνωμένα Αραβικά ετοιμάζουν αποστολή προς το φεγγάρι για το 2024

Τα Ηνωμένα Αραβικά ετοιμάζουν αποστολή προς το φεγγάρι για το 2024
01_10_2020 | 12:45 01_10_2020 | 14:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να στείλουν ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος στο φεγγάρι το 2024, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος την Τρίτη, κάτι που θα μπορούσε να τα οδηγήσει στο να γίνουν μόλις το τέταρτο έθνος στη Γη που θα πετυχαίνει αυτόν τον στόχο.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη του Ντουμπάι, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, δείχνει την ταχεία επέκταση του διαστημικού προγράμματος που φέρει το όνομά του. Ήδη, ένας διαστημικό σκάφος των ΗΑΕ κατευθύνεται προς τον Άρη, ενώ πέρυσι έστειλαν τον πρώτο τους αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Θα είναι ένα σεληνιακό rover από τα Εμιράτα που θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2024 σε περιοχές που δεν έχουν εξερευνηθεί προηγουμένως από ανθρώπινες αποστολές» έγραψε ο Sheikh Mohammed στο Twitter.

Δεν εξήγησε την τοποθεσία που τα ΗΑΕ σχεδιάζει να εξερευνήσει, ούτε πώς θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση. Πάντως, η εκτόξευση του Amal, ή «Hope», στον Άρη πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Tanegashima της Ιαπωνίας τον Ιούλιο.

Το rover θα μελετήσει τη σεληνιακή επιφάνεια, την κινητικότητα στην επιφάνεια του φεγγαριού και το πώς αλληλεπιδρούν διαφορετικές επιφάνειες με τα σεληνιακά σωματίδια. Το rover των 10 κιλών θα φέρει δύο κάμερες υψηλής ανάλυσης, μια μικροσκοπική κάμερα, μια κάμερα θερμικής απεικόνισης, έναν καθετήρα και άλλες συσκευές.

Ο ίδιος είπε ότι το rover θα ονομάζεται «Rashid», φέροντας το όνομα του πατέρα του, Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr