NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Κινέζοι κάνουν «εκδικητικό τουρισμό» για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία

Οι Κινέζοι κάνουν «εκδικητικό τουρισμό» για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία
Φωτογραφία: Stefan Fussan
01_10_2020 | 13:35 01_10_2020 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τουρισμός

​Εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Κίνα, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως «εκδικητικός τουρισμός» μετά από σχεδόν έναν χρόνο καραντίνας, lockdown και περιορισμών στην κυκλοφορία.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας αναμένει ότι περίπου 550 εκατομμύρια άνθρωποι θα πραγματοποιήσουν ταξίδια στη χώρα, κατά τη διάρκεια μιας οκταήμερης δημόσιας αργίας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, την πρώτη ημέρα της εθνικής εορτής, έδειξαν τουριστικά σημεία γεμάτα με επισκέπτες, καθώς και σιδηροδρομικούς σταθμούς με δεκάδες επιβάτες.

Την ίδια στιγμή όμως, οι άνθρωποι παραπονέθηκαν σε διαδικτυακά φόρουμ ότι τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια για τουριστικούς χώρους έχουν εξαντληθεί και ότι η πολύ κίνηση έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση. «Η συμφόρηση είναι αναπόφευκτη», είπε ένας χρήστης του Weibo. «Είναι καλύτερο να μείνεις σπίτι.»

Ο ιστότοπος ταξιδιωτικών κρατήσεων Qunar ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων διπλασιάστηκαν για δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Νταλί και η Λιτζιάνγκ στην επαρχία Γιουνάν ή τη Σανγιά στο Χαϊνάν, ένα νησί στα νότια.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιθυμούν να ενθαρρύνουν αυτήν την ζήτηση, που περιγράφεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως «εκδικητικός τουρισμός» ή «εκδικητικά ταξίδια» κατά τη διάρκεια των ετήσιων δημόσιων αργιών που είναι γνωστές ως Χρυσή Εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται, οι δαπάνες τις επόμενες οκτώ ημέρες θα αποτελέσουν βασικό δείκτη της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας από την πανδημία Covid-19.

Η κρατική εφημερίδα Economic Information Daily χαρακτήρισε τις φετινές διακοπές ως «κρίσιμη μάχη» για την τουριστική βιομηχανία. Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι σηματοδοτεί την αρχή των «εκδικητικών δαπανών» από Κινέζους καταναλωτές.

«Μετά από περισσότερο από μισό χρόνο πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας, οι διακοπές θα αποτελέσουν ένα πραγματικά "εθνικό κίνημα"», δήλωσε ο Xu Xiaolei, διευθυντής μάρκετινγκ στον ταξιδιωτικό πράκτορα CYTS Tours.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr