NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στο ερευνητικό έργο για τις μαύρες τρύπες το Νόμπελ Φυσικής 2020

Στο ερευνητικό έργο για τις μαύρες τρύπες το Νόμπελ Φυσικής 2020

​Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στον Βρετανό Roger Penrose, που ανακάλυψε ότι ο σχηματισμός μαύρων τρυπών προβλέπεται από τη γενική θεωρία της σχετικότητας, μαζί με τον Γερμανό Reinhard Genzel και την Αμερικανίδα φυσικό Andrea Ghez για την ανακάλυψη ενός υπερμεγέθους συμπαγούς αντικειμένου στο κέντρο του γαλαξία μας.

«Το φετινό βραβείο αφορά στα πιο σκοτεινά μέρη του σύμπαντος», δήλωσε η Επιτροπή Νόμπελ την Τρίτη, κατά την ανακοίνωση του βραβείου στη Στοκχόλμη.

Ο Penrose είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ ο Genzel εργάζεται στο περίφημο Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία. Η Ghez είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Σε πάνω από 100 χρόνια από τότε που απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία Νόμπελ, η Ghez είναι μόλις η τέταρτη γυναίκα που κερδίζει στη φυσική.

«Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη που σχετίζεται με το να είμαι η τέταρτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Νόμπελ στη φυσικά», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα μπορούσε «να εμπνεύσει άλλες νέες γυναίκες στο πεδίο».

Η έρευνα του Penrose, που δημοσιεύθηκε το 1965, χαρακτηρίστηκε ως «η πιο σημαντική συμβολή στη γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν», ενώ το έργο της Ghez και του Genzel ανακάλυψε τα «πιο πειστικά αποδεικτικά στοιχεία μιας υπερμεγέθης μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr