NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ευρωβουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την Amazon για την «παρακολούθηση πολιτικών»

Ευρωβουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την Amazon για την «παρακολούθηση πολιτικών»
07_10_2020 | 11:33 07_10_2020 | 11:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

​Μια διακομματική ομάδα ευρωβουλευτών έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με την παρακολούθηση ακτιβιστών και συνδικαλιστών, ως απάντηση σε διαγραμμένες θέσεις εργασίας που χαρακτήριζαν τα συνδικάτα ως «απειλές».

Σύμφωνα με τον Guardian, η επιστολή, που συνυπογράφεται από 37 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκφράζει τις ανησυχίες των πολιτικών για το ενδεχόμενο η Amazon να στοχεύει σκόπιμα τους εργαζόμενους που ήθελαν να συνδικαλιστούν, ροτόντας επίσης εάν ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου έχει «κατασκοπεύσει» πολιτικούς.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κατά πόσον η παρακολούθηση των εργαζομένων από την Amazon ήταν νόμιμη, μετά από δύο θέσεις εργασίας στον ιστότοπο της που αναφέρονταν σε ρόλους «αναλυτών πληροφοριών». Οι διαφημίσεις αναφέρονταν επίσης στην παρακολούθηση «εχθρικών πολιτικών ηγετών».

Οι αγγελίες «ομαδοποιούσαν» τον οργανωμένο συνδικαλισμό με τις ομάδες μίσους και την τρομοκρατία, αναζητώντας δεξιότητες γαλλικής και ισπανικής γλώσσας μεταξύ των προτιμώμενων προσόντων, υποδηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να είναι στόχοι.

Η Amazon διέγραψε τις δημοσιεύσεις μετά την πρώτη αναφορά από τον Τύπο. Μια εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως η «θέση εργασίας δεν ήταν ακριβής περιγραφή του ρόλου - έγινε λάθος και έκτοτε διορθώθηκε».

Η επιστολή προς την Bezos, συντονισμένη από τη Leïla Chaibi, Γαλλίδα ευρωβουλευτή από το αριστερό κόμμα La France Insoumise, εκφράζει ανησυχίες σχετικά με «αυξανόμενες προειδοποιήσεις σχετικά με την πολιτική της εταιρείας σας». Οι ευρωβουλευτές, κυρίως από αριστερά και πράσινα κόμματα, αντιπροσωπεύουν εκλογικές περιφέρειες σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η επιστολή ανέφερε: «Ανησυχούμε για το κατά πόσον τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, καθώς και οι τοπικοί, εθνικοί ή Ευρωπαίοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, επηρεάζονται από αυτήν την προσέγγιση "παρακολούθησης απειλών", η οποία στοχεύει στην καταστολή της συλλογικής δράσης και της οργάνωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr