NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Οι νομοθέτες καταδικάζουν τη «δύναμη του μονοπωλίου» των Big Tech

ΗΠΑ: Οι νομοθέτες καταδικάζουν τη «δύναμη του μονοπωλίου» των Big Tech
07_10_2020 | 12:51 07_10_2020 | 12:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Εταιρείες όπως η Amazon, η Google, η Facebook και η Apple έχουν συγκεντρώσει πάρα πολύ δύναμη και θα πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί νομοθέτες, σε μια μεγάλη έκθεση που προέκυψε μετά από έρευνα 16 μηνών γύρω από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες της Αμερικής.

Αυτές οι εταιρείες «ασκούν την κυριαρχία τους με τρόπους που διαβρώνουν την επιχειρηματικότητα, υποβιβάζουν την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών στο διαδίκτυο και υπονομεύουν τη ζωντάνια του ελεύθερου και ποικίλου Τύπου», κατέληξε το House Committee on the Judiciary, σε μια έκθεση 500 σελίδων. «Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη καινοτομία, λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές και εξασθενημένη δημοκρατία».

Η ιστορική έρευνα είναι η πιο σημαντική προσπάθεια ελέγχου της δύναμης του Big Tech από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση μήνυσε τη Microsoft για παραβιάσεις κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας τη δεκαετία του 1990. Ακολουθεί μια μακρά έρευνα της επιτροπής σχετικά με τις επιπτώσεις της κυριαρχίας στην αγορά των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών.

Αυτή η έρευνα κάλεσε τα κορυφαία τεχνολογικά πρόσωπα της χώρας - συμπεριλαμβανομένων των Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg και Sundar Pichai - να καταθέσουν, σε μια σειρά ιστορικών ακροάσεων του Κογκρέσου τον Ιούλιο. Ωστόσο, η έκθεση ήταν επικριτική για την κατάθεσή τους, λέγοντας ότι «οι απαντήσεις των CEO ήταν συχνά αποφυγές... εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με το αν πιστεύουν ότι είναι πέρα από το δημοκρατικό έλεγχο».

Για να αντιμετωπίσει την υποτιθέμενη μονοπωλιακή συμπεριφορά αυτών των εταιρειών, η επιτροπή προσέφερε έναν κατάλογο σαρωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων «διαρθρωτικών διαχωρισμών» για ορισμένες από τις εταιρείες. Πρότεινε επίσης την πρόληψη μελλοντικών συγχωνεύσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μονοπώλια, και μεταρρύθμιση των αντιμονοπωλιακών νόμων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr